3.4 C
Pitești
04 mart. 2024

Și-a rănit vecinul cu cuțitul

Și-a rănit vecinul cu cuțitul

În seara zilei de 16 ianuarie a.c., polițiștii argeșeni au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112 că un bărbat din comuna Vedea s-ar fi întors la locuința sa, prezentând răni în zona toracelui și a abdomenului.

La fața locului au intervenit, pentru primele măsuri, polițiștii Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului, stabilind preliminar că victima, un bărbat de 51 de ani, ar fi avut un conflict spontan, pe fondul consumului de alcool, cu un vecin, împrejurare în care a suferit leziuni provocate cu un obiect tăietor-înțepător.

Bărbatul care a suferit leziuni a fost transportat de urgență la spital, pentru îngrijiri.

Persoana bănuită de săvârșirea faptei, un bărbat de 49 de ani, din Vedea, a fost depistat de polițiști și condus la sediul poliției pentru cercetări.

În urma evaluării medicale a leziunilor victimei, precum și a cercetărilor cu privire la modalitatea de săvârșire a faptei, în cauză a fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor, în care cercetările sunt desfășurate de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, împreună cu polițiștii Serviciului Investigații Criminale Argeș.

În cursul nopții precedente, de 16 spre 17 ianuarie, procurorul împreună cu polițiștii au desfășurat activități de cercetare penală în vederea stabilirii situației de fapt, administrării de probatoriu și parcurgerii etapelor procesuale impuse de aspectele rezultate din cercetări.

După administrarea probatoriului, în dimineața zilei de 17 ianuarie, bărbatul de 49 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.

UPDATE: În cursul zilei de 17 ianuarie 2024, în urma aspectelor rezultate din cercetarea la faţa locului, examinarea unor mijloace materiale de probă, constatările preliminarii medico- legale, declaraţiile persoanelor audiate, precum şi ale persoanei bănuite de săvârşirea faptei cercetate, care are calitatea de inculpat în cauză cu privire la acuzaţia de tentativă de omor, faţă de acesta din urmă s-a dispus de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş reţinerea preventivă pentru durata de 24 de ore, urmând să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.

Iată decizia instanței: 《 Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. În baza disp. art. 226 Cod pr. pen., rap. la art. 223 alin. 2 Cod pr. pen. si la art.202 c.p.p dispune arestarea preventivă a inculpatului GEORGESCU NICOLAE, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 17.01.2024 şi până la data de 15.02.2024, inclusiv. În baza art.275 alin. 3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art. 275 alin 6 Cod pr. pen., onorariul cuvenit apărătorului din oficiu R. C. D., în sumă de 340 de lei conform împuternicirii avocaţiale nr. 328/17.01.2024, se suportă din fondurile speciale ale Ministerului Justiției. Cu drept de contestație în 48 de ore de la pronuntare/ comunicare. Pronunțată în ședința camerei de consiliu, astăzi, 17.01.2024, ora 15:25, la Tribunalul Argeş – Secţia Penală.》

Foto: descriptiv

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI