19 C
Pitești
25 mai 2022
spot_img

Seceta dă bătăi de cap primarilor din comune

Primarii comunelor argeșene se confruntă cu o problemă acută, lipsa de apă. Cu atât mai mult cu cât de când oamenii s-au branșat la rețeaua publică, nu s-au mai săpat fântâni, cum era obiceiul la sate. Un alt obicei prost al unor săteni este acela că în loc să-și folosească apa din lacuri sau fântâni, folosesc apa din rețeaua publică pentru a-și uda grădinile, ceea ce e total contraindicat. Consumul mare produce dezechilibre în consum și îi afectează pe ceilalți consumatori.

Iată ce spune primarul din Budeasa despre situația din comuna sa: „În ultima perioadă ne-am confruntat cu probleme grave la sistemul de alimentare cu apă, în satul Budeasa Mare, probleme agravate și de seceta din ultimele săptămâni, dar și de unele avarii din gospodăriile cetățenilor. Tocmai de aceea, pentru a evita dezechilibrul privind alimentarea cu apă în gospodăriile de pe aleile laterale ale satului, am înlocuit și aproximativ 600 m de conductă de apă”.

Ieri, angajații Primăriei și SEdC Mioveni au intervenit pentru înlocuirea pompei de foraj cu una de putere mai mare.
În urma verificărilor din această dimineață, s-a constatat că sistemul este în parametri normali, bazinul fiind umplut la capacitate maximă.

„Pe această cale fac apel la dumneavoastră, și rog fiecare locuitor al comunei care sesizează o problemă cu utilitățile de orice fel, să verifice dacă nu cumva este vorba de o avarie chiar în gospodăria proprie. În gospodăriile noastre nici operatorul și nici primăria nu poate interveni pentru a identifica o eventuală avarie.

Înțeleg că distribuirea apei cu program ne creează un disconfort, însă îi rog și pe cetățeni să înțeleagă că sistemul de aprovizionare cu apă este doar pentru consumul menajer, mai ales în astfel de perioade. Într-o asemenea situație de criză, utilizarea apei potabile de la sistemul public pentru udatul grădinilor sau a spațiilor verzi nu este recomandată.

Vă asigur că depunem toate eforturile pentru a asigura toate aceste utilități în localitatea noastră, dar și pentru a moderniza și dezvolta comuna, însă acest lucru nu poate fi realizat decât împreună cu dumneavoastră”, este mesajul primarului Nicolae Mihai Rachieru către cetățenii din Budeasa.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

2,435FaniÎmi place
63AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI