30.5 C
Pitești
15 iul. 2024

Se vor construi 3 terenuri de sport multifuncționale în Pitești

Se vor construi 3 terenuri de sport multifuncționale în Pitești

Astăzi, 26 iunie 2024, la Primăria Muncipiului Pitești au fost semnate trei contracte de proiectare și execuție pentru realizarea unor terenuri de sport multifuncționale cu suprafață modulară, executantul lucrărilor fiind SC ATLAS SPORT SRL. Terenurile sunt destinate îmbunătățirii infrastructurii sportive în trei unități de învățământ piteștene:

1. Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” – teren de sport multifunțional cu dimensiunea spațiului de joc de 13 m x 26m, cu o valoare de 513.813,90 de lei, inclusiv TVA. Durata totală a lucrărilor este de 4 luni, din care o lună dedicată proiectării și trei luni execuției.

Terenul va avea o suprafață de joc sintetică, modulară, din copolimer polipropilenă de înalt impact, cu capacitate mare de absorbție a șocurilor, și va include dotări și marcaje necesare, astfel încât să permită jocuri de handbal, minifotbal și baschet.

Terenul de sport multifuncțional propus va avea dimensiunile spațiului de joc de 13 m x 26 m, cu zone de siguranță de 1,00 m (pe latura scurtă) și de 1,50 m (pe latura lungă). Împrejmuirea propusă se va realiza cu stâlpi metalici cu înălțimea de 6,00 m în spatele porților, respectiv 4,00 m pe laturile lungi, ce vor avea fundație continuă din beton armat. Pe stâlpii metalici propuși se va monta o plasă metalică până la înălțimea de 4,00 m, iar în spatele porților, de la înălțimea de 4,00 m până la 6,00 m, se va monta o plasă de protecție textilă, rezistentă la UV, ploi și îngheț. Pe latura lungă opusă fațadei școlii se va monta un coș de baschet cu înălțimea reglabilă de la 1,70 m la 3.05 m, destinat jocului 3×3 jucători. Accesul pe terenul de sport se va realiza printr-o poartă dublă, cu lățimea de 1,95 m și cu înălțimea de 2,00 m.

2. Școala Gimnazială „Ion Minulescu” – teren de sport multifuncțional, cu dimensiunile spațiului de joc de 20 m x 40 m, completat cu zone de siguranță. Valoarea contractului este de 904.622,02 lei, inclusiv TVA, iar durata de execuție este de 4 luni, dintre care o lună pentru proiectare și trei luni pentru execuția lucrărilor.

Terenul va fi acoperit cu o suprafață sintetică, modulară, din copolimer polipropilenă, beneficiind de costuri reduse de întreținere și de o durată de viață de aproximativ 15 ani. Terenul va permite desfășurarea jocurilor de handbal, minifotbal și baschet, fiind marcat corespunzător conform normelor în vigoare. Împrejmuirea terenului va fi realizată cu stâlpi metalici de 4 m înălțime și o plasă metalică de protecție. Pe laturile lungi ale terenului se vor monta două panouri cu coșuri de baschet cu înălțimea reglabilă de la 1,70 m la 3.05 m, destinat jocului 3×3 jucători.

3. Școala Gimnazială „Tudor Mușatescu” – teren de sport multifunțional, suprafața de joc având dimensiunile de 13 m x 26 m. Contractul are o valoare totală de 576.826,64 lei, inclusiv TVA, durata de realizare fiind de 4 luni, din care o lună este destinată proiectării și trei luni pentru execuție.

Suprafața terenului va fi similară, din copolimer polipropilenă, garantând o protecție excelentă a sportivilor și costuri de întreținere scăzute. Împrejmuirea va fi realizată cu stâlpi metalici de 6 m înălțime în spatele porților și 4 m pe laturile lungi, completate cu plasă metalică și textilă de protecție. Accesul se va face printr-o poartă dublă de 1,95 m lățime și 2 m înălțime. Pe latura lungă dinspre strada Vasile Pârvan se va monta un panou cu coș de baschet cu înălțimea reglabilă de la 1,70 m la 3.05 m, destinat jocului 3×3 jucători. Terenul va avea marcaje și dotări necesare pentru a permite jocuri de handbal, minifotbal și baschet.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site