23.2 C
Pitești
21 iun. 2024

Se va construi un spital municipal în Pitești

Se va construi un spital municipal în Pitești

Acesta a fost unul dintre cele mai „dezbătute” puncte de pe ordinea de zi a ședinței de consiliu local de azi. Primarul Cristian Gentea a anunțat că a fost întocmit Studiul de fezabilitate pentru construirea unui Spital Municipal în Pitești, supunându-l spre aprobare. Acesta a costat circa 2 milioane de lei, bani ce au fost obținuți de către municipalitate din fonduri nerambursabile.

Valoarea totală a investiției va fi de 114 milioane de euro, iar finanțarea acesteia se va realiza din bani europeni. Pentru a putea construi acest spital, municipalitatea a căutat soluții, în primul rând identificarea unui teren disponibil, a surselor de finanțare (cea mai mare problemă, întrucât până în martie a.c. când a fost dată o ordonanță de urgență, nu a existat posibilitate de finanțare pentru o astfel de investiție) dar și a soluțiilor viabile pentru obținerea avizelor și aprobărilor necesare. Astfel, a fost încheiat un parteneriat cu Consiliul Județean Argeș și cu Spitalul Județean de Urgență Pitești, singurul mod în care această investiție majoră pentru Pitești și pentru Argeș se poate realiza.

S-a luat în calcul ca secțiile externe ale Spitalului Județean – respectiv Boli Infecțioase, Psihiatrie și Centrul de Sănatate Mintală – care funcționează în clădiri vechi, să fie mutate din locațiile actuale în noul spital.

Consilierii au venit cu propuneri în ce privește proiectul, acesta fiind votat în final în unanimitate.

Vezi prezentarea AICI:

https://www.facebook.com/share/v/cxNZpS7cMwxFtRSB/

Investiția vizează realizarea unei unități spitalicești cu o capacitate de 240 paturi, cu secții diverse și ambulatoriu integrat: psihiatrie, boli infecțioase adulți și copii, oftalmologie, recuperare cu paturi de neurologie si ortopedie, dializă, reumatologie, endocrinologie, analize medicale, laborator anatomie patologică, imagistică și RX, farmacie și cameră de gardă.
Municipalitatea are la dispoziție o suprafață de 3,5 ha pentru implementarea proiectului.
Valoarea estimată, conform devizului general privind cheltuielile necesare realizării investiției, este de 476.961.072,68 lei fără T.V.A., respectiv 567.583.676,49 lei cu TVA, aferent obiectivului de investiții „Spital Pitești”.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site