4.3 C
Pitești
29 nov. 2023

Se schimbă regulile în asistența socială – apare Venitul minim de incluziune- VMI!

Se schimbă regulile în asistența socială – apare Venitul minim de incluziune- VMI!

Toți argeșenii care, la acest moment, beneficiază de Venitul Minim Garantat sau de Alocație pentru Susținerea Familiei trebuie să fie înregistrați într-un sistem nou, în perioada 1 noiembrie 2023 – 31 decembrie 2023. De la 1 ianuarie 2024, ambele venituri vor fi înlocuite cu Venitul Minim de Incluziune.

Regulile au fost impuse de Banca Mondială din mai multe rațiuni: Venitul Minim de Incluziune răspunde mai bine nevoilor beneficiarilor, promovează participarea persoanelor vulnerabile pe piața muncii.

Pentru acest tip de venit se depune o singură cerere la primăria de domiciliu și se primește o plată unică lunară plătită de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Argeș.

Beneficiarii au și drepturi, dar și obligații! Există o listă a bunurilor care, dacă sunt deținute, duc automat la neacordarea VMI.

Această schimbare îi va solicita, în perioada următoare, pe asistenții sociali din cele 102 UAT-uri ale județului Argeș.

Astăzi, în colaborare cu directorul executiv AJPIS Argeș, am avut o întâlnire de lucru cu reprezentații primăriilor din județ, prin care, au fost informați de noua modificare legislativă și le-am transmis că pentru orice nelămurire și orice situație ce va apărea din practică, să solicite sprijin reprezentanților AJPIS Argeș, instituția ce efectuează plățile VMI.

De asemenea, îi îndemn pe beneficiari să țină legătura cu asistenții sociali, să aducă toate actele necesare așa cum li se transmite și să comunice date corecte.》, transmite prefectul județului Argeș, Radu Perianu.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI