6.5 C
Pitești
21 feb. 2024

Se dă liber la vânzarea terenurilor către străini

„Senatul a adoptat tacit proiectul care dă din nou liber la vânzarea terenurilor către străini”, anunță deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu

Actul normativ inițiat de către aleși din PNL, USR și UDMR prevede eliminarea condițiilor prin care cumpărătorii de teren trebuie să facă dovada că au rezidență stabilă în România și că desfășoară activități agricole, așa cum prevedea Legea 175/2020 inițiată de către PSD.

Proiectul de lege al actualei puteri a fost aspru criticat de fermieri care au cerut menținerea condițiilor suplimentare pentru străinii care cumpără teren agricol în România.

Inclusiv printr-o scrisoare deschisă, organizațiile de agricultori au semnalat că forma propusă pentru modificarea legislației actuale nu face decât să dea din nou liber speculei cu terenuri, în defavoarea fermierilor români!

Legea 175/2020 care a fost inițiată de PSD a fost dezbătută timp de doi ani cu fermierii români și reprezentanții acestora și a fost elaborată tocmai la solicitarea lor de înăsprire a condițiilor de cumpărare a terenurilor agricole de către cei care nu locuiesc și nu lucrează terenurile agricole în țara noastră.

„Legea PSD a fost făcută pentru fermierii români, dar actuala putere o modifică tocmai în defavoarea românilor!”, mai spune deputatul Simona Bucura Oprescu

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI