3.2 C
Pitești
07 dec. 2023

Școlile din Argeș în care se va acorda suport alimentar elevilor

Școlile din Argeș în care se va acorda suport alimentar elevilor

Prefectul județului Argeș, Radu Perianu, anunță Lista școlilor din Argeș incluse în Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ preuniversitar de stat:
– Școala Gimnazială Albeștii de Argeș
– Școala Gimnazială nr.1 Hîrtiești
– Școala Gimnazială nr.1 Micești
– Școala Gimnazială I.C. Lăzărescu Țițești
– Școala Gimnazială nr.1 Bughea de Sus
– Școala Gimnazială nr.1 Valea Mare Pravăț.
Vor fi, în total, 2737 de beneficiari, cei mai mulți dintre ei, la Micești- 730.

A fost adoptată Hotărârea de Guvern care include lista tuturor unităților de învățământ din România incluse în acest program și faptul că sursa de finanțare va fi Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.
Toți elevii au drepturi egale în ceea ce privește accesul la educație. Din păcate, este o realitate a zilelor noastre faptul că, pentru unii dintre copii, familia nu poate asigura un pachet zilnic cu mâncare pentru perioada în care elevul este la școală. Programul acesta vine să remedieze situația și să limiteze astfel riscul de eșec școlar. Aportul Programului, în zonele unde a fost deja aplicat, este vizibil, pentru că s-a văzut o îmbunătățire considerabilă a frecvenței elevilor la cursuri.

Beneficiarii  vor primi zilnic, gratuit, un suport alimentar constând într-o masă caldă sau într-un pachet alimentar (în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată), în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar, inclusiv TVA.

La cererea motivată a părinților/reprezentantului legal, formulată în scris și susținută de un document-suport, înregistrată la secretariatul unității de învățământ în care este înmatriculat preșcolarul/elevul, preșcolarii și elevii care, din considerente de natură medicală, culturală sau religioasă nu pot beneficia de masa caldă sau, după caz, de pachetul alimentar, vor beneficia de 3 produse alimentare adecvate situației acestora, în limita valorii zilnice. În cazul preșcolarilor și al elevilor care din considerente de natură culturală sau religioasă nu pot beneficia de masa caldă sau, după caz, de pachetul alimentar, documentul-suport este reprezentat de declarația pe propria răspundere a părinților/reprezentantului legal.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI