0.4 C
Pitești
18 mart. 2025

Școlile cu risc de prăbușire vor fi consolidate

Școlile cu risc de prăbușire vor fi consolidate

În România sunt 39 de şcoli, săli de sport sau laboratoare şcolare încadrate în clasa de risc seismic I,

se arată într-un comunicat al Guvernului. Din fericire niciuna nu este din Argeș.

Guvernul mai precizează că unităţile de învăţământ care prezintă risc crescut de prăbuşire în caz de cutremur vor intra cu prioritate într-un proces de consolidare şi reabilitare.

Guvernul a analizat

Datele au fost prezentate în cadrul şedinţei Comitetului interministerial pentru analiza de risc seismic care a avut loc ieri la Palatul Victoria, sub coordonarea premierului Nicolae Ciucă. În cadrul reuniunii a fost luată decizia ca până vineri, 24 februarie, Ministerul Educaţiei să sprijine autorităţile locale să identifice soluţii pentru relocarea în spaţii sigure a copiilor care îşi desfăşoară în prezent activitatea în clădiri încadrate în categoria de risc seismic I.

„Urmare a actualizării în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România, de către unităţile de învăţământ, a situaţiei clădirilor aflate în risc seismic I, a rezultat faptul că 39 de clădiri aparţinând unităţilor de învăţământ sunt încadrate în categoria de risc seismic I. Dintre acestea, 21 sunt clădiri în care se desfăşoară, în prezent, activităţi şcolare, 15 având destinaţia săli de clasă sau laboratoare, restul având alte destinaţii (cămin, sală de sport). Şcolile şi instituţiile de învăţământ care prezintă risc crescut de prăbușire în caz de cutremur, potrivit expertizărilor realizate, vor intra cu prioritate într-un proces de consolidare şi reabilitare printr-un program guvernamental ce va fi aprobat de Guvern”, se arată în comunicat.

Expertizări”?

Nu se spune însă cine a făcut aceste expertizări. În momentul în care afirmi că s-au făcut expertizări, înseamnă că au venit colective de specialiști care au efectuat măsurători cu aparatură specială, analiză tehnică etc., așa cum se face. Din ce am aflat noi, au fost făcute niște evaluări „ochiometrice” de către directorii școlilor, iar rezultatele au fost transmise către guvern. Decât deloc, bine și așa, dar problema în ansamblu trebuie rezolvată cât de curând și toate unitățile de învățământ vor trebui analizate de către experți în construcții, nu așa, superficial.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

52,300FaniÎmi place
3,200AbonațiAbonați-vă

NOUTĂȚI

Mentenanta site, Administrare site Realizare site Wordpress, Mentenanta site, Wordpress