-0.7 C
Pitești
19 ian. 2022
spot_img

Săptămâna nebunilor

Am avut fericita ocazie să urmăresc, la postul național de radio, lucrările parlamentului în ziua când viitorul premier solicita votul de investitură al guvernului, adică consfințirea unei ,,căsătorii” despre care s-a discutat mult, a fost apreciată sau blamată în raport cu unghiul din care este privită. Contrar procedurii – desemnarea unei persoane de către președinte să formeze guvernul în jurul unei coaliții, de această dată președintele a ,,sugerat” coaliția și apoi a numit premierul.

Nu este nicio surpriză, a fost recuperat din tranșee … ,,Ciucă al nostru”, cel care cu ceva timp în urmă nu reușise să adune și să așeze, la aceeași masă, pe câștigătorii de la congresul PNL și pe câștigătorii de drept ai alegerilor parlamentare din 2020.
Nu mă refer la frustrările președintelui care, ignorând rezultatul alegerilor a apelat la ,,parlamentul meu” – visul său, să-i ,,ofere” un guvern pe care să-l considere al său cu ajutorul căruia să eradicheze ,,ciuma roșie” iar ,,turma”, așa ne crede el, să fie condusă după interjecțiile folosite la dirijarea animalelor aflate în fața atelajelor, în mod deosebit boii – ,,hăis – cea”, dar doar cu ,,cea” – de la stânga la dreapta. Comanda nu a reușit și cum președintele nu roșește, nu are niciun păs, nicio preocupare față de așteptările populației, a zis – ca la armată – ,,la loc comanda!”. I s-a oferit, pe tavă, generalului, trupa cu care să atace toate crizele, multe fiind produsul guvernelor anterioare, să anihileze orice tentativă de ,,pactizare cu virușii”, să mențină sub control Pandemia de ciumă, roșie normal, considerată de chiriașul de la Cotroceni mult mai periculoasă și agresivă, pentru el, decât COVID-19 !
O serie de probleme de serviciu m-au obligat ca, joi – 25 noiembrie 2021 să mă aventurez spre o localitate limitrofă municipiului, deplasându-mă pe cele două poduri de la confluența râului Argeș cu râul Târgului, în intervalul de timp în care marea sală a parlamentului din hulita Casă a poporului găzduia spectacolul de ,,Strigături și fluierături” cu noua putere și noua opoziție. Atât de interesant și captivant a fost spectacolul încât întreaga țară s-a blocat, eu rămânând ,,încarcerat” în mașină între cele două poduri mai mult de o oră. Cred că și băieții cu șapca albă, cu cozoroc național sau local au urmărit, din birourile lor acest spectacol, uitând de blocajele din trafic sau conștient le-au oferit participanților de pe șosele posibilitatea relaxării la volan !
Foarte important și de subliniat, aproape toți vorbitorii s-au adresat… românilor și nu poporului sau minorităților – ,,românii trebuie să știe”, ,,românii merită”, ,,românii au dorit”, ,,românii au ales” ! Ce vor să demonstreze acești vorbitori de limbă română, că ei nu sunt români, ci doar misionari, reprezentanți ai altor entități preocupate de viața românilor? Sau este o simplă scăpare, demascându-și misiunea și jocul în raport cu interesele altor structuri?
Am un mesaj de la amicul meu care s-a încurcat în teste – cei doi copii ai săi din învățământul preuniversitar vor da teste! Unul la patru zile, dar nu la obiectele de învățământ ci la… salivă. Cum la minister nu este clară procedura, s-a aruncat cartoful fierbinte – nu este o noutate – conducerilor de școli. Nu este foarte clar cine evaluează, dar, la minister, fostul și actualul ministru a recomandat colaboratorilor să se spele pe mâini cu alcool sanitar. Derută în școli și în rândul părinților – dacă pierde copilul eprubeta, dacă scapă pipeta, dacă scuipă prea puțin, dacă apar două linii, ce urmează?
Apropo, ați văzut ce ,,bătaie” a fost pe adjudecarea acestui minister? Vai, cât de important este, gata-gata să se destrame coaliția! În campania electorală, toți vorbesc despre școală, despre elevi săraci, despre closete, despre microbuze, despre burse și ajutoare, dar a trecut și ,,Săptămâna nebunilor”, pentru că orice săptămână are doar șapte zile. Și dacă vreți să scuipați fără a contamina noua echipă guvernamentală folosiți …

ANTIVIRUS !

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

2,435FaniÎmi place
63AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI