38.7 C
Pitești
15 iul. 2024

Șantierul noului mall – lucrări și restricții în trafic

Primăria municipiului Pitești informează publicul că traficul rutier din zona sensului giratoriu de la Shopping Park Pitești – Leroy Merlin, în zona de nord a orașului (Bulevardul Nicolae Bălcescu), se va menține îngreunat în perioada 12 iunie – 19 iunie 2024.

Dezvoltatorul S7 Pitești Property & Mitiska REIM pune în aplicare una dintre cele două Hotărâri de Consiliu Local, prin care a fost aprobată, pe de o parte, modernizarea pe cheltuială proprie atât a unui loc de joacă pentru copii, în suprafață de 226 de metri pătrați, cât și modernizarea zonei prin care se face accesul la noul mall – acces rutier cu sens giratoriu, marcaje rutiere, spații carosabile, pietonale, trotuare și spații verzi.

Până în acest moment, domeniul public a fost afectat în mică măsură; însă, pentru finalizarea lucrărilor, vor fi instituite o serie de restricții asupra traficului rutier.

În cadrul ultimei întâlniri de lucru, de astăzi, 12 iunie 2024, inițiată de primarul Cristian Gentea, între constructori, Direcția Tehnică și Poliția Locală, s-au stabilit măsuri care să îmbunătățească condițiile de rulare a traficului în zona în care se lucrează la proiecte.

Astfel:
– Perioada de disconfort pentru conducătorii auto se reduce de la 18 zile la 8 zile, până miercuri, 19 iunie;
– Etapa de lucru între 12-14 iunie va aduce cel mai mare disconfort în trafic, deoarece se pregătește infrastructura pentru asfaltare: se va circula conform restricțiilor actuale, pe o singură bandă pe ambele sensuri;
– În 15 iunie urmează etapa de asfaltare, iar o parte din restricții vor fi ridicate – fluxul de ieșire din oraș se va asigura pe două benzi, fluxul de intrare în oraș rămâne blocat pe cele două sensuri;
– În perioada 15 iunie – 19 iunie 2024, parcările rezidențiale de la Bulevardul Nicolae Bălcescu, aferente blocului S1A, vor fi inutilizabile de către locatari;
– În perioada 12 – 19 iunie 2024, virajul la stânga de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu pe strada Plopilor este interzis, circulația urmând să se desfășoare exclusiv pe intrarea Nicolae Bălcescu și strada Nicolae Cernescu;
– Echipajele de Poliție Locală vor supraveghea traficul în zona sensului giratoriu de la Dedeman;
– Rutele ocolitoare pentru zona afectată de lucrările de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu sunt: autostrada A1 sau strada Depozitelor, podul de la Matrițe peste râul Argeș.

Toate aceste lucrări sunt avizate de Poliția Municipiului Pitești, Biroul Rutier – Aviz nr. 2017808/26.02.2024 pentru perioada 26.03.2024 – 15.05.2024 și 2019438/07.06.2024 pentru perioada 15.05.2024 – 30.06.2024. Există, de asemenea, Acordul Administrației Domeniului Public.

Investitorii și constructorul își cer scuze pentru disconfortul creat prin lipsa unei bune comunicări în spațiul public și dau asigurări că lucrările nu vor depăși termenele negociate cu municipalitatea. Este de menționat că aceste lucrări sunt benefice municipiului Pitești, care va beneficia de infrastructură și sistematizare de transport modernizată de un partener privat.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site