18.1 C
Pitești
14 iun. 2024

Șantaj și mită! (articol de opinie)

O știre care scoate din amorțeală angajații învățământului românesc (nu se știe precis cum este definită această perioadă a anului școlar) este dată de ministrul în funcție ,,Profesorii supraveghetori la examenele naționale, doar dintre cei vaccinați”. Cîmpeanu, despre propunere: ,,S-ar putea să avem tarife foarte motivante pentru supraveghere, cred că este corect să intre în sală doar cei vaccinați!” Așa a grăit domnul ministru! O perlă mai tare decât virusul! Parcă până acum era ,,coadă” la supraveghere!

Am câteva cunoștințe ale căror soții lucrează în învățământul preșcolar și îmi spuneau cum, în anii anteriori s-a apelat, pentru supravegherea examenelor, la doamnele educatoare. Cea mai mare problemă în organizarea acestor examene este… lipsa supraveghetorilor! Nu este comod și confortabil să stai 4 ore în unghiul camerelor de luat vederi, să dai declarații, să întocmești procese verbale, să primești și să predai documente pe bază de semnătură, ș.a.

Domnul ministru care, pe zi ce trece devine tot mai politician (a început să CÎȚÎIE ,,CÎȚU-E”) încearcă să împuște doi ,,miei” dintr-un ,,condei” că doar vin sărbătorile – condiționează (rezolvă partea de publicitate din fișa politică a postului) și promite ,,tarife!” motivante (peste norma de la sparanghel) pentru cei care ,,prind” un loc pe … platforma de supraveghere!

Eu, ca un simplu cetățean, nu cred că profesorii pot fi șantajați și cumpărați! Cei de vârsta domnului ministru ar trebui să fie încă respectați, ei nu și-au pus rucsacul în spate și nu au pierdut cartea de pedagogie. Este timpul ca ministrul ,,celor ce vor să știe carte” să lase specialiștii în sănătate publică să-și spună cuvântul  despre vaccinări și imunizări, iar dumnealui (cât respect îi port!) să se ocupe de colegii din Alianță pentru a-și finaliza studiile sau să le explice cum pe Terra, ,,Biosfera” a făcut să falimenteze unele facultăți iar cartoanele emise de acestea au doar valoare sentimentală (legătura studentului cu casieria). Cât despre ,,Șantaj” și ,,Mită” (nu neapărat în această ordine) vom afla mai multe când maneliștii vor fi colegi de cancelarie cu profesorii, iar la orele de muzică vor cânta, vaccinați și nevaccinați, pe o singură voce, o singură melodie – O, viața mea!

A fredonat în ,,La major” ….

Antivirus

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site