14.8 C
Pitești
27 feb. 2024

Să ajungem cu bine la destinație!

În seara zilei de 4 august a.c., în intervalul 18:00-20:00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au acționat, sub coordonarea Direcției Rutiere și împreună cu polițiștii rutieri din Vâlcea și Dâmbovița, pe drumurile din județ.

Scopul acțiunii nu a fost aplicarea de sancțiuni, ci creșterea gradului de siguranță pentru toate categoriile de participanți la trafic, precum și conștientizarea de către conducătorii auto a pericolului la care se expun pe sine și pe ceilalți în situația nerespectării regulilor de circulație.

Cel mai important lucru rămâne ca noi toți, în calitate de participanți la trafic, să ajungem cu bine la destinație.

De aceea, chiar și în situația în care a fost cazul să fie aplicată o sancțiune, polițiștii rutieri au adăugat și un sfat, mai ales pentru cei aflați la drum lung.

Respectarea regulilor de circulație se întoarce ca un ccâștg, sub forma reducerii riscului de implicare în accidente și sub acela de limitare a urmărilor, în situația în care evenimentul rutier ajunge de neevitat.

Unul dintre conducătorii auto sancționați în cadrul acțiunii a fost un bărbat de 60 de ani, dintr-o localitate din județul Mehedinți, care era prea grăbit să se întoarcă din vacanță.
Pe DN 65, în localitatea Lunca Corbului, aparatul RADAR l-a înregistrat cu viteza de 114 km/h, iar urmarea a fost că permisul de conducere nu a mai ajuns înapoi acasă cu șoferul grăbit.
Față de situațiile dinainte, când polițistul a sfătuit pe cei care mergeau la drum lung să facă pauze regulat, pentru a nu se simți obosiți, în această situație a fost cazul să amintească bărbatului aflat la volan că graba poate avea efectul invers față de timpul în care ajungem acasă.

Rămâne de preferat ca pauza neplanificată să fie o urmare a întâlnirii cu aparatul RADAR, decât o urmare a implicării într-un accident, ce rămâne ireversibil.

Cei 85 de polițiști rutieri au aplicat 380 de sancțiuni, în valoare de 73.540 de lei.
În total, în cele două ore de acțiune, 21 de conducători auto au rămas fără permis, iar dintre aceste situații, 16 au fost pentru viteză, ce depășea cu mai mult de 50 km/h limita legală de pe drumul unde a fost înregistrată de aparatul RADAR.
În alte 7 situații a fost retras certificatul de înmatriculare.
A fost constatată și o infracțiune, ca urmare a depistării unui conducător al unui moped ce nu era înmatriculat sau înregistrat, la Tigveni.

Rămân nemăsurate sfaturile transmise de polițiști către șoferii care au vrut să le primească, dar și speranța că vor fi date mai departe către cunoscuți:

*Conduceți cu grijă!
*Respectați regulile rutiere!
*Vrem ca toți să ajungă cu bine la destinație!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI