38.7 C
Pitești
15 iul. 2024

S-au solicitat două microbuze școlare pentru elevii din Stâlpeni

Primăria Stâlpeni a solicitat Inspectoratului Școlar Argeș două microbuze școlare pentru transportul intern al copiilor din localitate de acasă la unitătile școlare pe care le frecventează. Precizăm că la Stâlpeni nu există niciun astfel de mijloc de transport pentru elevi, localitatea fiind printre puținele din Argeș aflată în această situație. De cele două microbuze școlare de 20 de locuri fiecare ar beneficia zilnic, gratuit, aproximativ 200 de elevi, urmând a fi acoperite trasee de 15 km, cu 6 curse pe zi.
Și pentru că actul de învățământ din comună este foarte important pentru administrația locală de aici, primăria Stâlpeni a alocat din bugetul pe acest an 200.000 lei pentru funcționarea școlilor și pentru transportul elevilor în comună, suma reprezentând 10% din bugetul de dezvoltare.
În Stâlpeni funcționează ca unități de învățământ Liceul I.C. Petrescu, două școli generale, la Livezeni și Rădești, Grădinița cu Program Prelungit, plus 3 grădinițe cu program normal.


De la primarul Gabi Șerbănoiu am aflat că în ultimii 5 ani la Stâlpeni s-au alocat 2 milioane de lei (20 miliarde lei vechi) pentru modernizarea unităților școlare, bani proveniți de la bugetul local sau din bugetul Consiliului Județean Argeș. Toate unitățile școlare din Stâlpeni au centrale pe gaze noi, toalete moderne în interior, neexistând în localitate școală sau grădiniță cu toalete în curte. În perioada următoare și alte investiții sunt în vederea autorității locale,  în scopul îmbunătățirii actului de învățământ.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site