7.6 C
Pitești
21 feb. 2024

S-a votat în unanimitate, în Consiliul Local, acordarea titlului de Cetățean de Onoare lui Robert Andrei Glință

Robert Andrei Glință – primul înotător român campion european, într-o probă masculină – votat în unanimitate de către Consiliul Local, Cetățean de Onoare al Municipiului Pitești

Piteșteanul Robert Andrei Glință a învățat să înoate la Bazinul Olimpic din Pitești, apoi a început înotul de performanță la Clubul Sportiv Municipal Pitești.
În 2015, a cucerit titlul de campion mondial, la juniori, la 100 m spate (în bazin olimpic) și s-a calificat la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro din 2016. La 100 m spate, a doborât recordul mondial pentru juniori și a stabilit un nou record național pentru seniori (în bazin scurt).
În 2016, a fost singurul înotător român care a ajuns în faza finalelor la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, în proba de 100 m spate, unde s-a clasat pe locul 8, după ce în semifinale stabilise un nou record național al României.
În aprilie 2019, a devenit primul român calificat la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, după ce a reușit să coboare sub baremul de calificare la 100 m spate la reuniunea de la Guangzhou, din China. La Guangzhou, a înotat cele două lungimi de bazin în 53:70 secunde, baremul stabilit de Federația Internațională de Natație (FINA) pentru această probă fiind 53:85.
La finalul anului 2019, la Campionatele Europene în bazin scurt (25 m) de la Glasgow, a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului, la 100 m spate.
În mai 2021, la Budapesta, a cucerit medalia de aur la 100 m spate și a devenit primul înotător român campion european, într-o probă masculină, din istoria natației românești.
Robert Glință a scris istorie pentru România, la Campionatele Europene de nataţie de la Budapesta, iar astăzi, 30 iunie 2021, a primit titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Pitești.

După eveniment, Robert Glință a postat pe pagina sa de facebook următorul text de mulțumire, ilustrat și cu câteva fotografii ținând mândru titlul câștigat: „Cu adevarat o onoare și o mare bucurie să primesc distincția de cetățean de onoare al orașului în care m-am născut și am crescut! Indiferent pe unde ajung în lume, orașul Pitești va avea întotdeauna un loc special în inima mea, nu numai ddatoriă influenței culturale în formarea caracterului meu de pui de om, dar și datorită faptului că a fost rampa mea de lansare în parcursul în înalta performață pe care am ajuns să o fac.

Mulțumiri excepționale domnului primar Cristian Gentea și tuturor inițiatorilor și susținătorilor acestui proiect din cadrul Consiliului Local Pitești, doamnei președinte Potec Camelia pentru intervenția și cuvintele frumoase adresate, domnului antrenor Ciobanu Nicolae Viorel alături de care am început parcursul în natație în bazinul olimpic din Pitești, și în special familiei mele pentru toata susținerea și iubirea necondiționată de care am avut parte in tot acest timp”.

Noi îți mulțumim, Robert!

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI