7.7 C
Pitești
05 mart. 2024

ACUM: Festivalul Național ZAVAIDOC. Iată câștigătorii!

ACUM: Festivalul Național ZAVAIDOC – la Pitești. Iată câștigătorii!

ACUM, la Casa Sindicatelor, ÎN PLINĂ DESFĂȘURARE – ultimele ore ale Festivalului. La Pitești (în ultima duminică a toamnei, cu aspecte de iarnă și prin Argeș) se încheie Festivalul Național de Muzică Veche „Zavaidoc”. Au fost deja desemnați câștigătorii.

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Argeș unde a avut loc gala laureaților și recitalurile invitaților, toate cele 804 locuri au fost ocupate de iubitorii muzicii de calitate.

Dar iată și câștigătorii ediției cu nr. 16:

Locul I și trofeul Festivalului a revenit tinerei Diandra Popaiacu. Locul ll, tinerei Alexandra Ilinca Din și locul lll Gherghinei Mădălina Dună. Cele două mențiuni acordate de membrii juriului al cărui președinte a fost Adrian Grigoraș au revenit la două concurente: Mariana Stoica și Anamaria Adriana Trandafir.

În ultima seară a festivalului, în recital, la loc de cinste a fost Ionel Tudorache.

Amintim că Festivalul Național de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC a ajuns la a XVI-a ediție, a intrat în tradiția municipalității si are ca obiective revigorarea muzicii lăutărești, descoperirea și promovarea de noi talente ale genului, precum și omagierea personalității lui Zavaidoc, pe numele său real Marin Teodorescu, născut la Pitești pe data de 8 martie, în urmă cu 127 de ani.

Festivalul a cuprins un concurs de interpretare și recitaluri extraordinare susținute de artiști consacrați ai genului. Amintim pe: Ionel Tudorache, Ana Maria și Marian Mexicanu, Maria Buză și George Pătrașcu, Brăduța și Ninel Stângaciu, Mirela Năsturică și Constantin Gaciu.

Acompaniamentul a fost asigurat de Taraful „Marin Alexandru”, iar îndrăgita actriță și interpretă de muzică lăutărească Maria Buză a prezentat evenimentul.

Constantin PAŞOL

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI