17.6 C
Pitești
23 sept. 2023

RUCĂR: Festivalul Portului, Dansului şi Cântecului Popular

RUCĂR: Festivalul Portului, Dansului şi Cântecului Popular
„Hora care ne unește” este genericul sub care va avea loc, în Argeș, Festivalul Portului, Dansului şi Cântecului Popular.  
Manifestarea are loc la Rucăr, duminică, 10 septembrie, și la ea participă formații și interpreți de folclor din România și Republica Moldova.
În cadrul programului artistic vor mai evolua Ansamblul „Nunta Sovejană”, Ansamblul „Dragoslavele”, Grupul Folcloric „Haiducii” şi interpretul Marcel Zgherea.
Primele patru ediţii ale acestui eveniment internaţional au avut loc la:
* Colibaşi, Raionul Cahul, Republica Moldova;
* Costeşti, Raionul Ialoveni, Republica Moldova;
* Caşin, jud. Bacău, România
* Chişinău, Republica Moldova
Amintim că, la acest sfârșit de săptămână, pe 9 și 10 sept., la Dragoslavele și Rucăr, are loc, în premieră, Simpozionul Internațional „Cucuteni 5000 Redivivus: științe exacte și mai puțin exacte”ajuns la a XVIII-a ediție.
„Găzduind  acest festival precum și Simpozionul Internațional „Cucuteni 5000 Redivivus: științe exacte și mai puțin exacte”, cele două localități – cu un mare potențial turistic – se vor transforma într-un centru al culturii şi ştiinţei”, a precizat  dna Simina Chiperi de la Asociația Regalia, organizatorul principal.
Alături de cele două primării, școli și instituțiile de cultură, printre organizatori se numără profesorii Ana Vorovenci și Tudor Vlad din Rucăr precum și  Ana-Maria Cîrstina, de la Școala Populară de Arte și Meserii din Pitești.
Pe scena special amenajată pe stadionul din localitate, comunitatea rucăreană prezintă și un tradițional moment artistic denumit  „Marea șezătoare”
Amintim, de asemenea, că în paralel, la Rucăr, are loc manifestarea Expopastoralis, prilejuită de coborâtul oilor de la munte și ziua localității.  Aici au loc expoziții de animale ale crescătorilor din zonă, concursuri de câini ciobănești precum și un spectacol muzical.
 
   Constantin PAŞOL / UZPR 
 Foto: Constantin Pașol și Facebook

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI