16.3 C
Pitești
14 iun. 2024

„Retehnologizare AHE Vidraru” – cerințe greu de îndeplinit

Contractul de retehnologizare a ansamblului de la Vidraru, scos ultima oară la licitație în august 2020, este estimat la peste 86 milioane euro plus TVA. În platforma oficială a sistemului electronic de achiziții publice, licitația pentru „Retehnologizare AHE Vidraru” apare ca fiind încă în desfășurare, neadjudecată. Este vorba despre unul dintre cele mai complexe contracte din istoria Hidroelectrica, drept dovadă stând și faptul că prima licitație pentru atribuirea sa a fost lansată în urmă cu peste 5 ani, în mai 2016. De atunci, au fost organizate mai multe proceduri succesive de achiziție în acest scop, toate anulate din cauza neconformității ofertelor primite cu cerințele caietului de sarcini.

Romelectro, înființată initial în 1971 ca întreprindere de comerț exterior a Ministerului Energiei, este în prezent una dintre cele mai mari companii românești specializate în lucrări de construcții pentru obiective energetice. Ea este liderul de asociere al unui consorțiu, format dintr-o firmă slovenă și una românească, cu care va depune oferta pentru execuția acestei lucrări. Romelectro nu are însă banii necesari pentru a efectua această lucrare și atunci ia în calcul contractarea unui credit de la CEC Bank, destinat finanțării costurilor acestui contract, în cazul în care va câștiga licitația. Compania a încheiat bilanțul contabil al anilor trecuți cu pierderi.

Una din cerințele puse de compania achizitoare este ca ofertantul să fi avut o cifră de afaceri, cumulată în ultimii 3 ani, de minimum 80 de milioane de euro și să fi executat lucrări similare în ultimii 5 ani, cu o valoare cumulată de minimum 15 milioane de euro.

Ceilalți ofertanți sunt două companii chineze și un consorțiu de 3 firme (una franceză și două românești).

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site