25.4 C
Pitești
20 iun. 2024

Recurs pentru ADEVĂR

Recurs pentru ADEVĂR

De cele mai multe ori, în intervențiile mele, am abordat subiecte sociale, probleme ale omului – ,,uitat de guverne” și lăsat la mâna șmecherilor sau ,,cocoțaților politici” – fără prea multă educație (lipsă în C.V…. în mod deosebit cei 7 ani de acasă), fără cultură dar cu mult, foarte mult, tupeu. Nu am făcut ,,analiză pe text”, pe zicerea unora care, dacă nu se pot mândri cu fapte, cu realizări își ,,vâră” capul în ,,poza politică”, sponsorizează în stânga și în dreapta (nu are importanță) astfel încât spusele lor, un fel de… ,,vânare de vânt”, să ajungă la… ,,bobor” – așa cum suntem numiți noi, cei cu bun simț și ceva carte de ,,bonele” de serviciu (!) Și sunt atâta de infatuați și emană o mândrie peste cea proletară a anilor `60 încât știrile despre ,,Canalul Dunăre-Marea Neagră” sau ,,Transfăgărășan” pălesc, deși apăreau în ,,Scânteia”, oficios al unei singure ideologii… (lumina timpului), chiar în vreme de furtună sau instabilitate accentuată în cele două ,,lagăre” politice mondiale.

Rămân adeptul ,,Adevărului” cu toate riscurile și pericolele care îl înconjoară sau, indirect mă pândesc: ,,Să cunoști adevărul este un lucru dumnezăiesc, să-l cauți e omenesc”. (Sienkiewicz, 1900 – romancier polonez, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură – 1905). Dar ,,Adevărul” nu va fi postat pe Facebookuri, nu va primi Like-uri, pentru că deși este… ,,gol-goluț” nu i se văd nici bikini, nici ,,javra” de companie, cu atât mai mult ,,decapotabila” cu leasingul neachitat.

Trenul vieții

În fiecare vară, după examenele naționale, zeci de mii de tineri ,,aleargă” să prindă ,,trenul vieții” care nu oprește în toate haltele, cu locuri limitate și bilet scump, plătit în avans cu muncă desfășurată în școală, de fiecare călător. Am acordat peste 75% din spațiul acțiunii ,,ANTIVIRUS” școlii contemporane, legilor și oamenilor ei, cu riscul că am supărat și deranjat mulți șefi, profesori comozi, directori rătăciți în sistem (toată stima și respectul pentru profesioniștii din educație – rara avis!). Am ,,gustat” laudele și mulțumirile aduse celor ce s-au ocupat de examenele naționale – nu este o premieră, asta cu mulțumirile! Îmi amintesc de… ,,Mulțumirile” unui președinte adresate, sincer sau ironic, nu este încă sigur, minerilor după ce au plantat ,,flori de mină” prin București. Nu ni se spune însă că cei care au participat la examene, în comisii, au fost plătiți inclusiv în comisiile de contestații, ca recompensă pentru greșelile ,,voite sau nevoite!”. Pentru ,,Adevăr” este bine de știut că acest examen de BAC se organizează încă din 1925, cu multă responsabilitate și implicare, de cele mai multe ori ca o sarcină de serviciu și nu cu ,,soldă suplimentară”.

Nu ne spun însă comunicatorii din sistem, sau ,,analiștii” cu ziua, nimic despre miile de note modificate în urma contestațiilor și cine garantează că acestea – ultimele, sunt reale? O sutime de punct, la admitere în clasa a IX-a te poate trimite de la un liceu teoretic la unul tehnologic (nu prinzi acceleratul, te urci în mărfar!); o sutime (neimportantă pentru corectori sau statisticieni) la examenul de bacalaureat îți poate schimba destinul – de la o facultate dorită și un loc bugetat la o ,,amanetare” a tinereții. Pentru că viața este ca marea… Nu-i pasă că nu știi să înoți sau că ALTUL te-a tras la fund! Dar pe ,,umerii” cui să plângi când aceștia sunt sufocați de ,,merite și decorații” politice?

Am deschis plicul, domnule… Coteț!

Mulțumesc că m-ai găsit și ți-ai sacrificat o parte din prețiosul tău timp de consilier local și lider de partid să îmi scrii, să mi te plângi – sper dezinteresat. ,,Viitorul începe cu acest plic” – așa scrie în zona destinatarului, completat cu… ,,Anunță-mă când l-ai deschis!”. Am ezitat să-l deschid considerându-l un… colet suspect! Mi-am revenit văzând grămada de plicuri de la scara blocului. Sunt profund dezamăgit – un tânăr consilier local (așa pare în fotografie) ne vorbește la timpul trecut, cu o doză de nostalgie comunistă, de parcă ar fi trăit departe de această ,,lume dezlănțuită” și s-a întors să ne spună că… suntem ÎMPREUNĂ. Miroase a campanie electorală și emană o mare doză de naivitate. Aștept să-mi scrii ce ai făcut pentru acest oraș, cu ce te-ai implicat, ce realizări ai că despre susținerea politică, am aflat. Nu-ți cer Foaia matricolă…
Până se aprinde ,,becul” la învățământ și voi primi un răspuns de la… Coteț, pentru a devirusa zonele contaminate, voi furniza, cu multă plăcere, necesarul de…

ANTIVIRUS

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site