20.9 C
Pitești
20 mai 2024

Rămâne FC Argeş fără sponsorul principal?

Principalul sponsor al FC Argeş, Getica 95 Com, şi-a cerut insolvenţa. Firma – cel mai mare furnizor de energie local din piaţa concurenţială, deţinută de omul de afaceri Viorel Tudose, şi-a cerut insolvenţa, dosarul din materia falimentului fiind înregistrat pe 15 iunie la Tribunalul Buzău.

“Este o etapă. Sunt şi zile mai negre, dar credem că dacă cel mai mare producător de energie din România, Hidroelectrica, a trecut cu bine prin această etapă, la fel vom face şi noi, cel mai mare furnizor”, a spus Tudose, optimist.

Potrivit unui comunicat al companiei, neîncasarea facturilor de la clienţi, majorarea preţurilor din piaţa de energie, lipsa unei legislaţii stimulative, la care s-a adăugat retragerea unor finanţări bancare au determinat Getica 95 Com să ceară protecţia prin Legea 85/2014.

Ce înseamnă acest lucru pentru FC Argeş?

Din punctul de vedere al avocatului George Neagu, moderator al site-ului avocatnet.ro, „Firma, odată intrată în insolvenţă, nu va mai putea face sponsorizări şi, mai mult decât atât, la nivelul sponsorului liberalitățile efectuate în ultimii 2 ani anteriori deschiderii procedurii insolvenței sunt prezumate a fi abuzive, existând un risc să fie considerate nule„.

O altă opinie, legată de acest subiect, a practicianului în insolvenţă Greensolv IPURL: „Dacă firma va intra în reorganizare şi va avea profit, va plăti impozit pe profit curent (născut în timpul procedurii) şi va putea face sponsorizări în limita prevăzută de Codul fiscal (suma mai mică dintre 0,5% din cifra de afaceri sau 20% din impozitul pe profit). Pentru operatiune va fi necesar acordul administratorului judiciar. Este de avut în vedere şi să nu se prejudicieze drepturile creditorilor„, spune aceasta.

Cert este că în momentul de faţă municipalitatea va trebui să găsească rapid o soluţie de avarie pentru susţinerea financiară a echipei FC Argeş. Din uzanţe, va dura ceva vreme până se va lămuri dacă Getica va mai putea sau nu să sponsorizeze clubul.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI