18.2 C
Pitești
19 mai 2024

Raliul Argeșului – cel mai important eveniment de motorsport al județului

Primăria Pitești susține și în acest an Raliul Argeșului. Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroën 2024 planifică noutăți și mai mulți kilometri cronometrați. Un format diferit pentru Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroën în 2024, cel mai important eveniment de motorsport al județului Argeș. Echipajele vor parcurge mai mulți kilometri de probă specială în ediția din perioada 9-11 mai 2024.

Tradiția începută în 2019, când Raliul Argeșului a revenit în Campionatul Național de Raliuri, continuă și în 2024, cu o nouă ediție a celui mai mare eveniment de motorsport din județul Argeș. Competiția atât de îndrăgită de fanii din Pitești, Câmpulung sau Curtea de Argeș este programată în perioada 9-11 mai.

Organizatorul ACS DTO Rally Team a pregătit un total de 9 probe speciale în Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroën 2024. Competiția se va desfășura pe durata a două zile de concurs, cu un total de peste 430 de kilometri, dintre care 137 cronometrați, cu probe speciale pe Transfăgărășan, lângă Câmpulung și în Pitești.

Ce noutăți aduce ediția din acest an

Evenimentul are parte de schimbări de format și de program, cu noutăți din punct de vedere al probelor speciale, cât și al sesiunii oficiale de teste. Startul va fi dat, în acest an, direct de pe Transfăgărășan, echipajele urmând a porni de la Conacul Ursului pe probele de pe cel mai cunoscut drum din România.

Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroën 2024 începe miercuri, 8 mai, cu recunoașterile probelor speciale, care se încheie joi după-amiază. Ziua de joi aduce primele schimbări importante în programul raliului, cu shakedown-ul care se va desfășura, în premieră, în apropiere de localitatea Albota, în intervalul orar 14:00 – 18:00. La doar 10 kilometri de centrul municipiului Pitești, sesiunea de teste va fi o noutate atât pentru echipaje, cât și pentru fanii care vor lua primul contact cu mașinile în regim de concurs.

Tot joi, este programat și, probabil, cel mai îndrăgit moment al raliului: startul festiv, care va debuta la ora 19:30 în Piața Primăriei din Pitești. Toate echipajele vor fi prezentate publicului, urmând apoi a defila în centrul municipiului, în aplauzele fanilor care își vor putea face fotografii cu mașinile de concurs sau vor primi autografe de la piloți și copiloți.

Startul de vineri aduce o altă noutate: mașinile de concurs și echipajele vor fi transportate din Pitești la Conacul Ursului, de unde vor porni într-o serie de patru probe, o adevărată zi de competiție. După parcurgerea deja clasicelor speciale „Transfăgărășan” (14,45 km) și „Barajul Vidraru” (23,50 km), concurenții se vor deplasa în zona Câmpulung pentru proba „Godeni” (10,69 kilometri), ca mai apoi să parcurgă o variantă de traseu nouă a superspecialei din Pitești, amplasată tot în apropiere de Stadion. Ziua se încheie după 50 de kilometri de probă specială, cu o vizită în parcul de service din Pitești, unde echipele tehnice pot fi urmărite în acțiune pe durata celor 45 de minute permise pentru reparații și setări.

Pentru a doua zi a Raliului Argeșului CATENA – Powered by Citroën 2024, echipajele vor înfrunta Transfăgărășanul pentru a doua oară, dar abia după ce vor parcurge speciala „Berevoiești” (10,69 km). Mai apoi acțiunea se mută pe cele două probe în urcare între Barajul Vidraru și Conacul Ursului, „Lacul Vidraru” (23,50 km) și „Piscul Negru” (14,45 km), urmate de o vizită de 30 de minute în parcul de service din zona montană. Competiția se încheie cu parcurgerea celor două speciale în coborâre, „Transfăgărășan 2” (14,45 km) și „Barajul Vidraru 2” (23,50 km), care va conta și drept Power Stage, probă care oferă puncte suplimentare celor mai rapide echipaje.

Despre Raliul Argeșului:

Documentele oficiale ale Raliului Argeșului CATENA – Powered by Citroën 2024 sunt disponibile pe website-ul www.raliulargesului.ro:

  • Regulament Particular
  • Plan Orar
  • Hartă Generală

Raliul Argeșului CATENA – Powered by Citroën este un eveniment organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, susținut de Consiliul Județean Argeș, de Primăria Municipiului Pitești și de CATENA, cel mai mare lanț de farmacii din România, deținut de grupul Fildas.

Mașina oficială a Raliului Argeșului este oferită de Eurial Pitești – dealer oficial al mărcilor Peugeot, Citroën, DS și Opel în România.

Parteneri: Eurial Pitești, Repsol Lubricants România prin Valtec Premium Lubricants, NewBlue by NDC, MSS, Argeș Mall.

Parteneri media: Kiss FM, RallyMax.ro și Autorally.ro. Și bineînțeles, presa locală.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI