21.5 C
Pitești
24 mai 2024

Raliul Argeșului – 11 și 12 iunie. Centrul de comandă va fi la Pitești. La probele speciale de pe Transfăgărășan și Mateiaș vor participa peste 90 de echipaje

La conferința de presă organizată vineri 4 iunie la Pitești, organizatorii raliului au anunțat că sunt așteptate la competiție 90, poate 100 de echipaje, din țară și străinătate. Cinci- șapte echipaje vor fi din zona Argeșului. Startul competiției și festivitatea de premiere vor avea loc la Pitești, în timp ce probele speciale se vor desfășura pe Transfăgărășan(DN7C), de la Cetatea Poienari până la Cabana Capra, și pe Dealul Mateiașului(DN73), lângă Câmpulung. Bogdan Dumitrescu, directorul organizatoric al Raliului Argeșului a declarat că municipiul Pitești va găzdui centrul de comandă al raliului, aici urmând a avea loc joi 10 iunie prezentarea echipajelor și festivitatea de start. La ambele probe se va da startul de la Pitești, vineri și sâmbătă seara mașinile urmînd să revină la centrul de comandă.

Primăria Pitești – sponsorizare în premieră

Prezent la conferința de presă, primarul Cristian Gentea a anunțat că Primăria Pitești va sprijini financiar Raliul Argeșului cu suma de 110.000 lei, fiind prima sponsorizare de acest fel pe care municipalitatea o acordă acestei competiții. Primarul Cristian Gentea a ținut să precizeze: ” Argeșul are o istorie bogată în materie de automobilism. Deși tradiția a fost întreruptă o perioadă, o parte a istoriei automobilismului s-a scris în Argeș. Municipiul Pitești va susține financiar cu 110.000 de lei această competiție și ne bucurăm foarte mult că suntem parteneri, alături de administrația județeană”.

Și Adrian Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș a fost prezent la conferința de presă, anunțând un sprijin financiar de 100.000 de lei:” Consiliul Județean este partener pentru al treilea an consecutiv. Participăm cu 100.000de lei, o sumă mică. Venim după o perioadă grea, dar sunt convins că pe viitor lucrurile vor sta altfel.”.

Președintele Federației Române de Automobilism Sportiv, musceleanul Norris Măgeanu, prezent și el la întâlnirea de la primăria Pitești, a vorbit despre eveniment: ” Raliul Argeșului a crescut mult în ultimii doi ani, de aceea, în acest an Federația l-a așezat în rândul raliurilor de interes mare din România, are un coeficient de 1,2, cum mai au doar Raliul Iașului și cel al Maramureșului în acest an, celelalte având coeficient 1 sau mai mic. Lucrurile care se întâmplă aici sunt bine făcute din punct de vedere al organizării, iar raliul reprezintă un punct de reper în campionatele naționale de automobilism sportiv”.

Organizat sub patronajul Federației Române de Automobilism Sportiv, Raliul Argeșului este susținut de Primăria Pitești, Consiliul Județean Argeș și lanțul de farmacii Catena.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI