26.6 C
Pitești
19 iun. 2024

Rabla Local. Lista primăriilor din Argeș care au fost aprobate la finanțare de către AFM

Rabla Local. Lista primăriilor din Argeș care au fost aprobate la finanțare de către AFM.

AFM a publicat lista primăriilor din România ale căror dosare au fost aprobate pentru Rabla Local. Pe lista cu cele 495 de primării din țară, doar 4 sunt din Argeș. Și anume: Primăria Pitești, care va asigura finanțarea pentru 500 de autovehicule uzate, Căldăraru și Valea Mare Pravăț, cu câte 50 și Băbana, cu 30.

Asta înseamnă că cele 4 primării și-au alocat din buget suma de 600 lei/autovehicul casat pentru a scăpa de „rable”. Restul până la 3000 cât se acordă fiecărui cetățean care își casează automobilul vechi, provine de la Administrația Fondului de Mediu.

Urmează ca doritorii din localitățile respective să se înscrie pe platforma AFM și ulterior să depună dosarul cu toate actele la primăria de domiciliu. Abia apoi va putea duce autovehiculul la REMAT, urmând să depună certificatul de casare la primărie. După îndeplinirea acestor formalități, își pot primi banii în contul bancar.

Acte necesare

Acte necesare: copie de pe cartea de identitate a titularului, copie de pe cartea de identitate a mașinii, copie de pe certificatul de înmatriculare al mașinii, certificat fiscal emis de serviciul de taxe și impozite al primăriei, certificat de atestare fiscală eliberat de ANAF (ultimele două în termenul de valabilitate) extras de cont bancar. Ulterior va mai trebui semnată o împuternicire la notar și adus certificatul de casare de la REMAT.

Criterii de eligibilitate a solicitantului de finanţare

(1) Este considerat eligibil solicitantul de finanţare care, la data solicitării stimulentului pentru casare, îndeplineşte următoarele condiţii:

a) este persoană fizică cu domiciliul pe raza teritorială a primăriei respective;

b) deţine în proprietate un autovehicul uzat înmatriculat pe numele său de cel puţin 5 ani și se află în evidenţele fiscale ale primariei respective, cu excepţia persoanei fizice care a devenit proprietar ca urmare a partajului judiciar sau a dezbaterii procedurii succesorale;

c) nu este înregistrat cu obligaţii restante de plată a taxelor, impozitelor, amenzilor şi contribuţiilor către bugetul de stat şi bugetul local, conform prevederilor legale în vigoare;

d) nu a obţinut şi nu este pe cale să obţină finanţare prin proiecte ori programe finanţate din alte fonduri publice, fonduri comunitare, inclusiv prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2020-2024 sau prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi. Prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, 2020-2024, pentru acelaşi autovehicul uzat cu care participă în Program;

e) nu este condamnat pentru infracţiuni împotriva mediului, prin hotărâre judecătorească definitivă;

f) se angajează să predea spre casare şi să radieze din circulaţie şi din evidenţele fiscale autovehiculul uzat pentru care solicită stimulentul pentru casare;

g) se angajează că nu va achiziţiona un autoturism cu norma de poluare Euro 5 şi/sau inferioară în termen de 3 ani de la primirea stimulentului pentru casare.

Prevederi speciale pentru automobilele obtinute în urma partajului sau moștenirii

(2) În situaţia în care solicitantul de finanţare este proprietar ca urmare a partajului judiciar sau a dezbaterii procedurii succesorale, acesta va depune la delegat declaraţia pe propria răspundere conform căreia autovehiculul uzat nu a fost folosit de coproprietari/ fostul proprietar atât în cadrul Programului, cât şi pentru proiecte ori programe finanţate din alte fonduri publice, fonduri comunitare, inclusiv prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2020-2024 sau prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, 2020-2024.

(3) În situaţia în care autovehiculul uzat este deţinut în coproprietate, solicitantul de finanţare va depune la primărie şi acordul scris al coproprietarilor privind participarea în cadrul Programului.

Criterii de eligibilitate a autovehiculului uzat

Este considerat eligibil autovehiculul care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

a) este înregistrat în evidenţele fiscale ale primăriei respective;
b) la data solicitării acordării stimulentului pentru casare, are o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricaţiei;

Dacă anul înmatriculării înscris în cartea de identitate este anterior anului fabricaţiei, se consideră an de fabricaţie anul înmatriculării;

c) are norma de poluare Euro 3 şi/sau inferioară;

d) conţine componentele esenţiale: motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, şasiu, precum şi echipamente electronice de gestionare a funcţiilor autovehiculului şi dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricaţie.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site