23.2 C
Pitești
21 iun. 2024

PSD-ul câștigă primărie după primărie

PSD-ul câștigă primărie după primărie

Cu câteva excepții, primarii în funcție care au candidat pentru un nou mandat sau candidații noi ai PSD câștigă în teritoriu. Având în vedere informațiile obținute în cursul nopții, dar NEOFICIALE deocamdată (biroul electoral nu a dat, deocamdată, niciun comunicat), situația în județ stă cam așa:

La Pitești, cum era de așteptat, Cristian Gentea câștigă un nou mandat. La Mioveni, echipa PSD este, de asemenea, câștigătoare. Aurel Costache obține cca 47% din sufragiile electoratului.

La Mihăești – primărița Andreea Crâmpiță-Matei își poate continua liniștită proiectele începute, la fel și la Stâlpeni, Gabi Șerbănoiu și-a adjudecat încă o victorie.

La Uda, Dumitru Drăgușin câștigă fără emoții, la o diferență de câteva sute de voturi. La Albota, Dumitru Ion rămâne primar cu o majoritate confortabilă.

La Vulturești, primarul Liviu Eugen Poșircă este confirmat pentru un nou mandat.

La  Miroși, actualul primar Marin Niță câștigă cu cca 80%. La fel și Ionel Moloiu la Hârsești, cu cel mai spectaculos rezultat, 93%.

La Ungheni primarul Iulian Miu câștigă încă un mandat. Cristian Enescu rămâne în continuare primar la Valea Iașului.

La fel și la Popești, candidatul PSD Cornel Trâncă, fost viceprimar, câștigă primăria condusă până acum de Mihai Ion. Și la Poiana Lacului, fostul vice Valerică Spirea (PSD) a câștigat fotoliul de primar, încheindu-se „Era Dumitrache”.

Ciomăgești – o altă victorie a PSD – Dumitru Deaconu. La Ștefan cel Mare – Ion Parpală merge mai departe. Și la Stolnici rămâne în funcție PSD-istul Sevastian Pupază-Roșu. La Lunca Corbului, rămâne in funcție actualul primar (PSD) Gheorghe Drăgan.

Surpriza surprizelor are loc la Corbi, unde fostul primar Virgil Baciu (PNL) pierde în fața PSD-istului Constantin Mogaru.

În cele 4 orașe: Curtea de Argeș, Costești, Ștefănești și Topoloveni câștigători sunt candidații PSD (Constantin Panțurescu, Ion Baicea, Nicolae Velcea și Gheorghiță Boțârcă), toți 4 reînnoindu-și mandatul.

Nicolae Dinică (PSD) a fost reales la Corbeni. La Coșești – la fel, Nicolae Pană (PSD) – va fi primar încă un mandat. De asemenea, Dănuț Stroe la Bradu, este învestit cu încrederea electoratului său la un scor zdrobitor: 78%. La Bogați, Ion Gârleanu trece fară emoții de contracandidatul său. PSD mai câștigă la Călinești, Budeasa, Godeni și Berevoiești. La Cotmeana, Ionel Vișan rămâne în funcție.

De asemenea, PSD a mai câștigat și la Lerești, Oarja, Căteasca, Boteni, Valea Mare Pravăț, Beleți Negrești, Mălureni, Ciofrângeni, Cetățeni, Șuici, Brăduleț, Râca, Rătești, Merișani, Băiculești, Sălătrucu și Cepari. La Buzoești câștigă Ion Dulduruc (fost viceprimar PSD), care îl invinge pe actualul primar Ion Tănase (PNL).

Ce alte partide au mai luat din primării

La Morărești, primarul Gheorghe Purcaru rămâne în funcție. Moșoaia este câștigată tot de PNL. La fel și Mușătești și Tigveni.

La Domnești – Ion Doru Smădu, actualul primar (PNL), a întrecut așteptările, obținând 63.87% din sufragii. La Bârla rămâne în continuare Gheorghe Voicu.

La Rucăr – câștigă candidatul PNL, iar la Câmpulung Elena Lasconi depășește 70%. La Albeștii de Argeș, actualul primar Popa Gabriel reușește să-și mențină mandatul.

La Slobozia, Petre Funie, primarul în funcție, pierde în fața fostului viceprimar Costel Cojocaru, care a trecut de la PSD la PNL pentru a candida împotriva acestuia. La Aninoasa, Ștefan Benonie și la Căldăraru, primarul Buicea Alecu – pierd mandatul.

La Rociu, batălia electorală a fost câștigată de (mai nou) PNL-istul Aurel Balășoiu. De asemenea, la Vlădești, liberalul Leonard Șerban câștigă fotoliul de primar. PNL mai câștigă și la Poienarii de Argeș, la Valea Danului și, evident, la Suseni și Băbana, unde primarii PNL Radu Doru și Bebe Ivan au mai multe mandate la activ.

La Cocu, Codruț Bădescu (USR), un tânăr de 29 de ani, câștigă primăria, luptându-se cu fostul primar Gheorghe Țucă, iar la Cuca fostul primar a pierdut la un singur vot diferență.

CITEȘTE ȘI: Cristian Gentea câștigă Primăria Pitești

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site