28.2 C
Pitești
22 iul. 2024

Provocare. Renunți la fumat și câștigi! Azi este ziua în care te poți hotărî

Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Argeș,  pentru marcarea Zilei Mondiale fără Tutun, a desfășurat  în mediul online 6 activităţi de informare, educare si conștientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de tutun,  în mediul școlar din Județul Argeș, atât  în urban cât și în  rural, fiind informați  146 elevi și 6 cadre didactice.  Motto-ul campaniei de anul acesta este „De azi, mă las de fumat!”.

De asemenea, în acest an, pentru marcarea Zilei Mondiale fără Tutun, ANA s-a alăturat campaniei de sănătate și prevenție ”Renunți și câștigi”, inițiate de Uniunea de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, și care are ca parteneri, pe lângă instituţia noastră, Societatea Română de Pneumologie, Spitalul Clinic județean de Urgență Cluj, Speranța TV, Radio Vocea Speranței, TVR Cluj şi Direcțiile de Sănătate Publică județene.

Campania națională ”Renunți și Câștigi” își propune sensibilizarea populației generale cu privire la efectele nocive ale consumului de tutun și durează până pe data de 11 iulie 2021.

Aceasta constă în derularea unui concurs de renunțare la fumat, desfășurat pe o perioadă de 6 săptămâni, timp în care participanții primesc consiliere psihologică gratuită o dată pe săptămână și sunt informați cu privire la efectele negative ale consumului de tutun asupra sănătății.

Dacă ești hotărât și ai voință să te lași defumat, înscrie-te astăzi pe site-ul https://renuntisicastigi.ro, iar în intervalul 1 iunie – 12 iulie, persoanele participante la concurs trebuie să renunţe la fumat. Marele premiu, pus la dispoziție de inițiator, constă într-o excursie în valoare de 1200 euro. Dar cel mai important câștig este beneficiul sănătății. Te vei simți mai bine, vei arăta mai bine și îți vor rămâne și mulți bani în buzunar (la un calcul simplu, dacă fumezi un pachet de țigări pe zi, cheltui peste 600 lei/lună).

Din punctul nostru de vedere, ca oameni de presă, încurajăm tineretul să nu se apuce de fumat, pentru că renunțarea la fumat este o luptă grea și întotdeauna este mult mai bine să previi, decât să vindeci. Un viciu, sau o boală.

 

Foto: agora.md

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site