22.8 C
Pitești
15 iul. 2024

Proiect de 100 de miliarde pentru apă și canalizare la Stoenești

Odată cu venirea primăverii a fost reluat proiectul de înființare a rețelei de canalizare și reabilitare a rețelei de apă în satul Stoenești. Lucrările se află în stadiul de finalizare de 70%, iar imediat după terminarea acestora se va trece la captarea de apă, care se va face printr-un bazin de distribuție de 250 mc, dar și la realizarea stației de epurare.

Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 100 de miliarde lei vechi și este finanțat prin programul PNDL 2, termenul de finalizare fiind anul 2022. Noua rețea de canalizare și rețeaua de apă reabilitată se va întinde pe o lungime de 16 km și va deservi peste 350 de gospodării. Ion Marin, primarul comunei Stoenești și-a exprimat intenția de a finaliza acest proiect înainte de termenul stabilit în contract, existând posibilitatea ca până la finalul anului lucrările la cele două rețele să fie încheiate.

În acest moment la Stoenești se așteaptă și finanțarea proiectului de introducere a gazelor naturale în întreaga localitate. Proiectul a fost depus în două serii, prima dată în cadrul FDI, fiind aprobat la finanțare, a doua dată la Ministerul Dezvoltării. Licitația pentru proiectul de gaze a fost deja realizată, așteptându-se doar aprobarea finanțării și începerea lucrărilor.

Related Articles

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site