27 C
Pitești
24 sept. 2023

Programul Rabla Local, la Pitești

Programul Rabla Local, la Pitești

Rabla Local 2023 permite românilor cu mașini mai vechi de 15 ani să primească suma de 3.000 de lei dacă o dau spre casare. Primăria Municipiului Pitești s-a înscris în Programul Rabla Local pe 21 aprilie, urmând ca Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) să publice lista cu unitățile administrativ-teritoriale aprobate. 500 de vehicule vechi ar putea beneficia de stimulentul pentru casare în municipiul nostru, în 2023.

Ghidul de finanțare pentru programul de casare a autovehiculelor uzate a fost publicat de Ministerul Mediului, stabilind criteriile de eligibilitate și procesul de înscriere pentru localități. Perioada de înscriere pentru piteșteni nu a fost încă stabilită, fiind necesari o serie de pași administrativi. Acești pași țin de finalizarea procedurii și a regulamentul intern pentru acordarea stimulentului de casare, precum și de aprobarea acestora în consiliul local.

Criteriile de eligibilitate sunt stabilite prin ghid, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru vehicule. Solicitantul trebuie să fie o persoană fizică cu domiciliul în Municipiul Pitești și să dețină un autovehicul uzat în proprietate, înmatriculat pe numele său ori în coproprietate de cel puțin 5 ani. De asemenea, nu trebuie să aibă datorii restante către bugetul de stat și bugetul local, nu trebuie să fi obținut deja finanțare prin alt Program Rabla pentru același autovehicul și nu trebuie să fie condamnat pentru infracțiuni împotriva mediului.

Pentru a fi eligibil, autovehiculul trebuie să fie înregistrat în evidențele fiscale ale Municipiului Pitești și să aibă o vechime de cel puțin 15 ani de la anul fabricației. De asemenea, autovehiculul trebuie să aibă norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

După publicarea listei, piteștenii se pot înscrie în aplicația pusă la dispoziție pe site-ul AFM. Administrația Fondului pentru Mediu va furniza primăriei lista cu solicitanții înscriși, în limita sumei bugetate. După această etapă, potențialii beneficiari ai stimulentului de casare vor putea depune documentele justificative în baza cărora administrația locală va verifica eligibilitatea acestora.

Related Articles

1 COMENTARIU

  1. Rog clarificati : „nu trebuie sa fi obtinut deja finantare prin alt Program Rabla pentru acelasi autovehicul”.
    Conditia se refera la inscrierea respectivului auto in programul Rabla normal / plus pt.obtinerea vaucherului de 7000 lei sau se refera la faptul ca la achizionarea respectivului vehicul (ce urmeaza a fi casat) nu trebuie sa se fi utilizat voucher rabla.
    Multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI