0.9 C
Pitești
09 feb. 2023
spot_img

Prins de jandarmi cu droguri în buzunar

Prins de jandarmi cu droguri în buzunar

În acest sfârșit de săptămână, jandarmii argeșeni au fost alături de cetățeni, asigurând măsurile de ordine și siguranță publică.
Trei fapte de natură penală și 73 de natură contravențională au fost constatate de jandarmii argeșeni în acest weekend, pe timpul desfășurării misiunilor specifice.
Astfel, în data de 14.01.2023, pe raza municipiului Pitești, în zona străzii Victoriei, a fost observat un bărbat care prezenta un comportament suspect. Asupra bărbatului a fost găsită o folie de plastic ce conținea o substanță albă, sub formă de pulbere de culoare albă, ce părea a fi susceptibilă de a fi din categoria stupefiantelor.
În urma celor constatate au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor, conform prevederilor articolului 4, alin. (1) din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
Actele întocmite, împreună cu substanța ridicată în vederea confiscării vor fi predate Biroului pentru Combaterea Crimei Organizate Pitești, pentru continuarea cercetărilor.

Alte misiuni ale jandarmilor

În urma misiunilor executate, au fost identificate două persoane în zona orașului Ștefănești, în timp ce încărcau material lemnos într-un mijloc de transport.
Pentru persoanele identificate au fost întocmite documentele pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de material lemnos , conform art. 107 alin.1^1 lit. a) din Legea 46/2008 și furt de material lemnos, conform art. 109 alin. 1^1 lit. a) din Legea 46/2008.
Materialul lemnos rezultat în urma săvârșirii faptei, a fost predat în custodia organelor silvice.

Tot în această perioadă, jandarmii argeșeni au aplicat un număr de 73 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 12.750 lei, pentru încălcări ale prevederilor Legii 61/1991 republicată, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, pentru încălcări ale prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, pentru încălcări ale prevederilor OUG 23/2008, art. 58, lit. b privind pescuitul și acvacultura și pentru încălcări ale prevederilor Legii 349/2002 pentru prevenirea și combaterea produselor din tutun în spațiul public.

Jandarmii atrag atenția cetățenilor asupra respectării legislației în vigoare, abaterile fiind sancționate ca atare.

Foto: descriptiv

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

error: Continut protejat!!