13.2 C
Pitești
21 mart. 2023
spot_img

Primarul Ștefăneștiului a făcut sărbătoarea orașului pentru oameni

Ziua orașului Ștefănești a fost o sărbătoare pentru oameni. Dorită de cetățenii orașului, a fost creată și organizată pe gustul lor. Sărbătoarea a debutat cu acordarea diplomelor de fidelitate, pentru 50 de ani de căsnicie, cuplurilor din localitate, 17 la număr, care au îndeplinit această condiție, precum și diplome de excelență elevilor merituoși și sportivilor care au câștigat competiții naționale și internaționale.

Artiștii care au evoluat pe scenă au fost profesioniști, din diferite domenii: muzică populară, dar și pop, disco, manele, glume, scheciuri, un program artistic complex, creat special pentru distracție, întrerupt doar de cele zece minute de tombolă și de aplauzele publicului.

Cei prezenți s-au simțit bine, s-au distrat, s-au prins în hore, atmosfera a vibrat de joc și voie bună. Deși locația nu a fost așa încăpătoare, neexistând momentan altă posibilitate, totuși oamenii au venit în număr mare.

Cred că aproape toată suflarea Ștefăneștiului a fost prezentă, bucurându-se de artiști de excepție, de premii la tombolele organizate, precum și de delicii de la comercianții cu produse specifice unei astfel de sărbători.

Au fost și voci, inclusiv din presă, care l-au criticat pe primarul Velcea, unii pentru că ar fi cheltuit bani publici, în loc să îi utilizeze pentru investiții (N.R. Festivități pentru ziua comunei/orașului s-au organizat în aproape toate localitățile din Argeș, indiferent că sunt conduse de psd-iști sau liberali. Acești bani sunt prevăzuti în buget, aprobați în consiliul local, iar la Ștefănești nici nu a fost o sumă mare, pentru că s-a mers mai ales pe finanțare de la sponsori). Alții, mai „pretioși”, în special din tabăra liberală, au comentat despre artiștii invitați la festivitate cum că ar fi preferați de un „anumit public”, iar în acest oraș (al Brătienilor și Goleștilor!!!) să se organizeze doar evenimente  elitiste. În general, cei care au făcut „opinie separată”,  legându-se de faptul că Ștefăneștiul nu ar trebui să se distreze cu Vali Vijelie, pentru că aici au trăit niște oameni de cultură liberali, sunt cei veșnic anti-PSD.

Dar să lăsăm „supărarea” unor persoane deoparte și să trecem la veselia și bucuria publicului. În afara premiilor consistente primite la tombolă de zeci de locuitori (norocoși) ai orașului (10 boxe portabile şi 5 ceasuri smartwatch, 10 mașini de călcat şi 4 cuptoare cu microunde, 3 televizoare, 2 maşini de spălat și un frigider), primarul Nicolae Velcea a oferit localnicilor și copiilor, din propriul buzunar, cupoane gratuite pentru ca aceștia să-și poată cumpăra diverse produse și dulciuri de la comercianții prezenți. Un gest care arată că edilul este într-adevăr conectat la realitate, știut fiind faptul că sunt mulți locuitori ai Stefăneștiului cu posibilități financiare modeste. Ce bucurie pe copii! Un gest de salutat, pentru că iată, primarul și-a dorit ca toți cetățenii să se bucure de această sărbătoare, pentru că toți – săraci sau bogați, tineri sau bătrâni, intelectuali sau nu – sunt locuitori ai orașului.

O organizare impecabilă, în cel mai mic detaliu, de apreciat, de la prezența echipelor tehnice de supraveghere a instalațiilor (curent electric, apă etc.), poliție locală, jandarmi, ambulanță, pompieri, comercianți selectați cu grijă, care să respecte toate condițiilor de igienă a preparării produselor alimentare, la parc de joacă pentru copii (tobogane, piscină cu apă și bile plutitoare etc),  precum si aprecieri sincere pentru voluntariatul angajaților primăriei care au supravegheat întregul proces. În final, un spectaculos foc de artificii a luminat cerul Ștefăneștiului – pentru prima dată în acest oraș!

La mulți ani, Ștefănești!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI