11.9 C
Pitești
24 mai 2024

Primarul Gentea: „Suntem o forță împreună”

Primarul Gentea: „Suntem o forță împreună”

Astăzi, primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea își lansează oficial candidatura pentru un nou mandat ca primar al municipiului Piteşti. La primul mandat, în 2020, sloganul său electoral a fost „Un primar de cuvânt!”. Cu acest slogan a cucerit inimile piteștenilor, pentru că întruchipa așteptările lor de 30 de ani.

A fost Cristian Gentea un primar „de cuvânt”, cum ne-a promis? Noi zicem că DA. Cu prisosință! A făcut mult, chiar mult mai mult decât a promis, pentru Pitești. Se vede că e un primar cu viziune, care a înțeles că Piteștiul se poate dezvolta doar prin atragerea de fonduri din orice sursă. Și a început să facă proiecte și să aducă bani, în primul rând europeni. Sute de milioane de euro anual. Investiți într-un transport civilizat, în construcții extraordinare, cum ar fi Sala Polivalentă Pitesti Arena sau Bazinul Olimpic, care pun Piteștiul pe harta României în sport, atrăgând mii de piteșteni spre competiții naționale și internaționale care se desfășoară la Pitești, competiții care revigorează și mediul privat.

A investit, de asemenea, masiv în construirea de creșe, în reabilitări de școli și licee, în reabilitarea unor blocuri vechi, a piețelor, a multor locuri de joacă,  în construirea de locuințe sociale, de terenuri de joacă și sport, dar mai ales în înfrumusețarea orașului. Avem un oraș verde, frumos, plin de flori, avem două parcuri – Lunca Argeșului și Ștrand – vibrante și animate, avem o filarmonică si o viață culturală care a fost mereu susținută de primarul Gentea.

Cristian Gentea a știut să atragă și bani privați, fiind mult mai ușor de gestionat decât cei europeni. El a  adus în Pitești noțiunea de parteneriat public-privat și astfel Piteștiul are o pasarelă rutieră construită de un privat și donată Piteștiului, în valoare de 8 milioane de euro, are câteva locuri de joacă noi construite de investitori privați si dăruite copiilor piteștenilor.

Cristian Gentea a înțeles că aducerea banilor în Pitești ține de oamenii pe care îi are alături. Nu doar echipa sa din primărie. E vorba de oamenii puternici – parlamentari, miniștri, secretari de stat, directori, președinți, oameni cu funcții, care îl pot sprijini în implementarea proiectelor sale. Gentea are sprijinul lor, se observă din întâlnirile pe care le are, din suportul acestora. Gentea este „de-al lor”. Este o abilitate extraordinară să poți face asta. Să te bucuri de încredere la nivel înalt.

A greșit în acești ani Cristian Gentea? Posibil. Numai cine nu muncește, nu greșește. Dar niciodată, și asta o spunem în cunoștință de cauză, NICIODATĂ voit. Poate că i s-a întâmplat să nu-i iasă mereu lucrurile așa cum și le-a dorit, dar a găsit rapid soluția de rezolvare. Poate că, moștenind proiecte de la vechea administrație, a fost obligat să le ducă mai departe, să le finalizeze în structura în care au fost gândite de cei dinaintea lui. Dar mereu a fost exigent cu sine și cu echipa pe care o conduce.

Cristian Gentea este „o forță”. Are o putere de muncă extraordinară. Puțini ar putea rezista unei asemenea presiuni, de dimineața până seara. Fiecare dintre noi avem momente în care am vrea „să fugim de toate”. Ei, bine, el nu poate fugi pentru că problemele la primărie nu se termină niciodată. Tot timpul trebuie să vii cu idei, să gândești proiecte, să aduci bani, să vezi cum faci să le pui în practică. Și în timpul ăsta să gândești strategii, să ai grijă la lege, să conduci o echipă și să știi să comunici ceea ce faci (la transparență a fost numărul unu!).

Candidez „cu fruntea sus şi cu sufletul împăcat!„, spune Gentea.

Am luptat fără încetare pentru Piteşti, pentru proiecte uriaşe de dezvoltare urbană şi am declanşat cel mai accelerat ritm de creştere din istoria municipiului nostru!

M-a ajutat Bunul Dumnezeu să am o echipă de oameni profesionişti şi ambiţioşi în administraţia pe care o conduc, o echipă care s-a mişcat neîncetat în direcţia atragerii de bani europeni şi a adaptării serviciilor publice la exigenţele cetăţenilor şi ale mele!

M-a ajutat să am o echipă de consilieri locali care (în ciuda tuturor exceselor politicianiste de peste ani) a reuşit în misiunea ei publică de a reprezenta interesele cetăţenilor.

Şi, mai presus de orice, m-a ajutat să vă am pe dumneavoastră: oamenii dintr-un oraş viu, cu aşteptări bine conturate, cu atitudine civică şi disponibilitate permanentă la dialog constructiv.

Am bifat, aşadar, un prim mandat bazat pe piloni sănătoşi. Un mandat despre care nu vreau să vă vorbesc eu foarte mult. Las cifrele de mai jos să vorbească de la sine:

✅️ Bugetul Municipiului Pitești în anul 2024 – 1.089.932.000 lei;

✅️ Creștere a bugetului Municipiului Pitești: 115% față de anul 2021;

✅️ 2024 – primul an în care cheltuielile de dezvoltare reprezintă 54% din total buget, respectiv 584.082.000 lei;

✅️ Venituri din fonduri nerambursabile: cu 465% mai mari față de anul 2021;

✅️ Cheltuieli de dezvoltare (pentru investiții): cu 270 % mai mari față de anul 2021;

✅️ Investiții pentru învățământ: cu 722% mai mari față de anul 2021;

✅️ Investiții în servicii pentru cetățeni: cu 125% mai mari față de anul 2021.

Acesta este mandatul meu. Acesta a fost angajamentul meu.

Mulţumesc pentru încredere!
Suntem o forţă împreună!”

 

Articolul precedent
Articolul următor

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI