17.6 C
Pitești
23 sept. 2023

Primarul din Vlădești, condamnat pentru că transporta lemne fără acte

Primarul din Vlădești, condamnat pentru că transporta lemne fără acte

Primarul comunei Vlădești, Cristian Hristu-Dică, a fost condamnat de Judecătoria Curtea de Argeș pentru transport ilegal de lemne. Acesta a primit 15.000 de lei amendă și i-a fost confiscat camionul și lemnele. Dacă decizia rămâne definitivă, își va pierde și mandatul. Cristian Hristu-Dică se află la al treilea mandat.

Prins cu peste 38 de metri cubi de lemne fără documente legale de provenienţă

Cristian Dică Hristu a fost trimis în judecată la un an după ce a fost prins de către poliţiştii de la Combaterea Delictelor Silvice, în localitatea Corbi din judeţul Argeş în timp ce transporta 38,73 de metri cubi de material lemnos, fără documente legale de provenienţă.

Pe 25 mai 2023, Cristian Hristu-Dică a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Curtea de Argeș la pedeapsa de 15.000 de lei amendă. Instanța i-a interzis și dreptul de a fi ales sau de a ocupa o funcție publică. S-a dispus și confiscarea ansamblului auto format din autoutilitară și două remorci. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.
În baza art. 396 al. 1 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul DICĂ-HRISTU CRISTIAN, necunoscut cu antecedente penale, la pedeapsa de 15.000 lei amendă (200 de zile amendă cuantumul unei zile amendă fiind suma de 75 lei) pentru săvârşirea infracţiunii de transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoţite de documentele specifice de transport, prevăzută de art. 68 alin. 21 din Legea nr. 46/2008. În baza art. 67 alin. 1 C.p. interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.p., pe o perioadă de 2 ani, de la momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri…”, se arată în hotărârea Judecătoriei Curtea de Argeș.

Dacă inculpatul va face apel, dosarul va fi înregistrat pe rolul Curții de Apel Pitești. Dacă până pe 26 octombrie 2023 nu se va da o soluție finală, cauza ar putea fi afectată de prescripție, fiind împlinit termenul de trei ani de la săvârșirea faptei. Astfel primarul ar putea beneficia de prescripția răspunderii penale.

Edilul a motivat că s-a urcat la volan pentru că firma soției nu a avut șofer disponibil

Cristian Dică-Hristu a fost depistat în trafic, pe 27 octombrie 2020, pe raza comunei Corbi, în timp ce transporta, fără documente legale, o cantitate de peste 38 mc de lemne. Edilul explica atunci că s-a aflat la volanul camionului deoarece firma soţiei lui, pentru care avea loc transportul, nu avea un şofer disponibil.
După ce edilul a fost depistat transportând lemne ilegal, polițiștii au verificat a doua zi, pe 28 octombrie 2020, și firma prin care era transportat lemnul. Au fost constatate noi nereguli, fiind acordate două amenzi în valoare totală de 13.000 lei.

Related Articles

1 COMENTARIU

  1. […] By Arges Press mai 29, 2023 Primarul din Vlădești, condamnat pentru că transporta lemne fără acte Primarul comunei Vlădești, Cristian Hristu-Dică, a fost condamnat de Judecătoria Curtea de Argeș pentru transport ilegal de lemne. Acesta a primit 15.000 de lei amendă și i-a fost confiscat camionul și lemnele. Dacă decizia rămâne definitiv, își va pierde și… Citește tot articolul pe ArgesPress.ro […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI