21.5 C
Pitești
24 mai 2024

Primarul din Băbana: Doar 2 din 51 de asistați social au ieșit la muncă!

Primarul din Băbana: Doar 2 din 51 de asistați social au ieșit la muncă!

Primarul din Băbana, Bebe Ivan, spune că din cei 51 de beneficiari de ajutor social din comună, doar doi au spus prezent la o acțiune desfășurată sâmbătă pentru curățenia comunei. Restul au adus adeverințe medicale sau s-au „fofilat”. Bineînțeles că asta nu înseamnă că acțiunea nu a avut succes. Sunt destui oameni în comuna Băbana care au înțeles mesajul primarului și și-au făcut curățenie la porți sau au ieșit la curățenia generală. În special copiii au fost cei care au răspuns prezent și au fost cei mai harnici. Iar autoritățile locale i-au răsplătit cu înghețată și dulciuri.

《 Așa cum v-am anunțat, sâmbătă, 16 septembrie, s-a organizat „ziua națională a curățeniei”, iar localitatea noastră a răspuns „prezent”!
Nu a fost o surpriză să avem doar 2 voluntari (Viorica Coman și Yca Chița), 2 consilieri locali, câțiva angajați din primărie, 2 beneficiari de ajutor social din cei 51 aflați în plată în evidența noastră (38 au adus certificate că nu pot efectua zile de muncă)! 
Apreciez numărul mare de elevi dornici să participe la această acțiune, mulțumesc cadrelor didactice, dar și conducătorilor auto de pe microbuze!
În cateva zile se dă „startul” la primirea documentației pentru ajutorul de încălzire, vin și alimentele de la UE, să vedeți aglomerație la primărie!,》 spune primarul cu umor… cam amar.

《 Mulțumesc cetățenilor din str. Ghiminete care au ieșit cu toții la curățenie, celor care și-au făcut curat în fața gospodăriei și mi-au trimis poze în privat, ați ascultat rugămintea mea și v-ați conformat!
Oricum, este cea mai mică cantitate de materiale reciclabile care s-a strâns în ultimii 5 ani, rezultă că am înțeles să NU mai aruncăm oriunde și că trebuie adunat pentru reciclare. Cartonaș galben pentru cei care aruncă din mașini. (n.r. Și amenzi, domnule primar!)

Mulțumesc dlui Constantin Pașol și site-ului ARGEȘPRESS pentru promovarea acestei activități!

Atenție:
De azi izvorul „Valea Caprei” intră în reabilitare, probabil săptămâna aceasta apa nu va fi potabilă, se și dezinfectează!
Vom veni cu un regulament pentru folosirea acestui minunat izvor, vrem ca prioritate la umplerea recipientelor să aibă cetățenii din comuna noastră, cât și cei care au doar câteva bidoane. Cetățenii din Cocu și Uda au izvorul de la „Moară”(50 m de la primărie – DJ703E). Mulțumesc pentru înțelegere.

Ziua Recoltei se va organiza în data de 21 octombrie. Vom avea concursuri de preparat zacusca, murături, aperitive și chiar un stand unde puteți să vă vindeți produsele. Vom reveni cu amănunte., a anunțat primarul.

Locuitorii Comunei Băbana au grup de whatsapp. „Comunitatea Băbana” se numește. Și de facebook – Băbana, colț de rai. Pentru o comunicare bună între autorități și cetățeni. Periodic oamenii primesc informări și știri cu caracter utilitar: întreruperi de apă, de curent, despre programul medicilor de familie, acțiuni veterinare în comună, chestiuni de interes pentru cetățeni etc.

Băbana se moderrnizează, cu fiecare an care trece. Primarul e pus pe fapte mari. Lângă primărie a fost dat în folosință primul market din comună. În curând – și un service auto. Tot lângă primărie. Dar durerea tuturor rămâne Drumul județean. DJ 703E Pitești-Băbana-Cocu, cel care traversează comuna de la un capăt la altul. Din cauza stării drumului (groaznică!), cei din Cocu nu mai au nici transport cu maxi-taxi, pentru că unicul operator s-a retras din licitație. Numai Direcția Județeană de Drumuri poate face modernizarea acestuia. Primăriile nu au acest drept deoarece drumul e în administrarea C.J. Argeș. Așadar, poate aude cineva de la Consiliul Județean.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI