19.8 C
Pitești
23 sept. 2023

Prima zi a Festivalului de folclor MIOVENI

Prima zi a Festivalului de folclor MIOVENI

Astăzi a început Ediția a IV-a a Festivalului Concurs Național de Folclor MIOVENI. Festivalul va dura 3 zile, până duminică, la el participând artiști și opt ansambluri folclorice din toată țara. Două sunt de la noi din județ, respectiv Ansamblul Plai de Dor din Mioveni și Ansamblul Doina Bascovului din Bascov, și alte șase din țară: Ansamblul Folcloric Moldovenii din Cetate (Moșna, județul Iași); Ansamblul Folcloric Codrulețul (Vorona, jud. Botoșani); Ansamblul Folcloric Sătesc Megieșii (Cornu Luncii, județul Suceava); Ansamblul Folcloric Nedeia (Novaci, județul Gorj); Ansamblul Folcloric Nuntașii Bihorului (Oradea, jud. Bihor).

La ora 18.30, festivalul a început cu prezentarea ansamblurilor participante, printr-o paradă a acestora pe Bulevardul Dacia, după care au susținut un moment artistic pe platoul din fața Primăriei Mioveni.

Au fost aplaudați de primarul Mioveniului, Ion Georgescu, de Simona Bucura Oprescu, ministrul muncii, prezentă la eveniment, precum și de membrii juriului, consilieri locali, alți invitați și un public numeros.

Organizatorii evenimentului sunt Centrul Cultural, împreună cu Primăria și Consiliul Local Mioveni.

Trei zile cu folclor autentic

La ora 19.30 a urmat deschiderea festivalului, iar apoi prima zi de concurs, pe scena amplasată în centrul civic urcând azi patru dintre ansambluri. în același timp va fi un spectacol susținut de Ansamblul de mandoline NOVA și Ansamblul (gazdă) Plai de Dor din Mioveni.

Mâine (sâmbătă), începând cu ora 18.00 va fi a doua zi de concurs, în care alături de artiștii Simona Alexandru, Cristina Drăgan-Diaconescu, Maria Chivu, Roxana Goia, Gelu Voicu și Taraful Lăutarii din Teleorman, vor evolua celelalte 4 ansambluri folclorice participante.

Juriul – format din Elise Stan, Doina Ișfănoni, Ileana Vieru, Gabriela Nedelcu-Păsărin și  Cătălin Oancea – va decide premiile, care vor fi acordate duminică începând cu ora 18.30,  într-o gală a premiilor extraordinară. Tot duminică vor urca pe scenă artiștii Gabriel Treteag, Simina Popescu, Andrei Chelba, Iulia Mihai, Taraful Cătalin Iancu si Mioara Velicu, precum și un recital al cunoscutului Cătalin Iancu Jr. la țambal.

Prezintă: Iuliana Tudor.

Mioveniul vă așteaptă!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI