24.3 C
Pitești
25 sept. 2023

Prevenția – lăudată, ignorată, sedusă și abandonată – o figură de stil?

Prevenția – lăudată, ignorată, sedusă și abandonată – o figură de stil?
Urmăresc cu mult interes ,,Rapoartele de activitate” prezentate de șefii unor instituții publice, urmate și completate cu ,,Planuri de măsuri” – varianta demodată – (Dezvoltarea managerială a instituției în perioada următoare, sau… alte cuvinte frumoase, formulări sofisticate pentru liniștea norodului) – un fel de ,,Mircea, fă-te că lucrezi!” și constat, cu multă tristețe, superficialitatea, indiferența, lipsa de răspundere (chiar de bun simț) a celor care se mândresc cu ,,funcțiile” fiind repetenți la… algoritmi. Sunt prezentate „n” pagini de analiză a activității (n>10) insistându-se pe munca de prevenție, respectiv îmbunătățire a activității – aspecte inexistente și necuantificabile în viața socială. Aceste activități sunt desfășurate periodic-aleator pentru poze pe Facebook, spre a da bine la prostime.

Se acționează pompieristic (tot respectul pentru bravii pompieri!) în toate domeniile. Este o contradicție flagrantă (au devenit mărimi invers proporționale) între ceea ce spun acești, întâmplător, șefi și actele antisociale, ale tinerilor, în viața de zi cu zi. Dacă doar 10% din ceea ce este prezentat în materiale s-ar transpune în practică am ,,relaxa” penitenciarele și spitalele prin ,,însănătoșirea” tineretului, a societății.

Un exemplu, mai mult decât concludent, dar alarmant – în jurul școlilor, în afara acestora, elevii fumează, se droghează, servesc energizante sub îngăduința și dezinteresul unor directori preocupați doar de imaginea lor și nu de participarea acestora la ore. Aceeași indiferență și nepăsare o întâlnim și la organele de poliție și jandarmi. Îmi spunea un fost inspector (atenție domnilor inspectori – mergeți și verificați!) că la un control mai serios într-o unitate de învățământ, materialele de analiză și dezvoltare instituțională erau identice în ultimii 4 ani, schimbându-li-se doar data (la unele nici pe aceasta!).

Oricare tânăr adus la ore și depărtat de influența nefastă a unor grupuri înseamnă o mare realizare, o victorie împotriva răului! Cine să o facă, dacă funcțiile ,,sunt dictate” de politic, de nepotism, fiind aduse în prim plan formalismul, superficialitatea, comoditatea, incompetența?

Avem o societate bolnavă din cauza ,,bolnavilor” care… ne conduc, ne aliniază, ne mint, ne manipulează, ne fură, având tupeul să iasă în față și să simuleze ,,Rapoarte de activitate” în care ei sunt trimișii Domnului pe Pământ! Este timpul, domnilor de la instituțiile de forță, să abandonați bulonul și legitimația (singura care vă dă importanță) și să coborâți printre oameni, printre tineri. Domnilor și doamnelor – diriginți, directori, inspectori, consilieri, membri ai C.A.-lor din școli – stați printre elevi, printre tineri și îndepliniți-vă misiunea istorică pe care v-ați asumat-o, nu pentru privilegii, ci pentru un popor sănătos la minte și trup. Dacă ați obosit, dacă nu sunteți capabili, dacă sunteți niște egoiști incoruptibili (doar fiii voștri sunt importanți), cereți-vă afară! Și dacă prin plecare, vă pierdeți ,,imunitatea” vă oferim noi șansa să nu ieșiți pe ușa din dos, ,,servindu-vă” cu același dispreț de care dați dovadă, doza de…

ANTIVIRUS

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI