17.6 C
Pitești
23 sept. 2023

Premii și voie bună de Ziua Comunei Rociu

Premii și voie bună de Ziua Comunei Rociu

Astăzi a fost Ziua Comunei Rociu. După o pauză de 3 ani (ultima organizându-se în 2019), sărbătoarea a fost organizată pe terenul târgului comunal, unde sute de săteni au venit la spectacol. Autoritățile locale din Rociu au fost onorate de prezența conducerii județene, dar și de înalți oaspeți din Parlament și primari din comunele vecine și prietene.

Astfel, au fost prezenți Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș și președinte al PSD Argeș, vicepreședintele Adrian Bughiu, senatorii Cristina Stocheci și Ovidiu Puiu, deputații Aurel Bălașoiu (fiu al satului și fost primar), Nicolae Georgescu și Remus Mihalcea, Eduard Dima, secretar de stat în Ministerul Transporturilor,
primarii comunelor Albota, Bogați, Ungheni, Negrași, Suseni, Călinești, Rătești, Teiu, viceprimarul Orașului Costesti, consileri județeni și locali.

Consiliul judetean a oferit o Diplomă primarului de la Rociu, iar Primăria Rociu a oferit o plachetă aniversară președintelui C.J.Argeș.

Sărbătoarea a început cu intonarea imnului național, toată lumea ridicându-se în picioare. Apoi, un sobor de 9 preoți au ținut o slujbă religioasă pentru binecuvântarea sărbătorii și a comunei.

Premii, diplome și flori

Primarul Victor Bălășoiu a acordat premii, diplome și flori cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie, precum și tinerilor care împlinesc 18 ani.

Au fost premiate următoarele familii: Ion Dumitru și Aurica, Ivan Nicolae și Marioara; Alexe Iosif și Floarea; Necula Badea și Maria; Gușatu Florea și Valentina; Vișan Constantin și Florica; Cocîrlea Vasile si Elena; Rizescu Constantin și Maria; Cristescu Dumitru și Elena; Dumitru Constantin și Dumitra; Țurlan Nicolae și Floarea; Preda Marin și Florica.

De asemenea, au primit premii tinerii din comună care au implinit 18 ani: Paparandă George Lucian, Răpciugă Monica, Crîșmac Marius Daniel, Dorobanțu Andreea, Crăciunel Răzvan Cristian, Huțan Mihai Florin, Ciobanu Nicolae Georgian, Păun Elena Alexandra, Savu Cristina Georgiana, Dragomir Larisa Simona, Chiriță Bianca, Ilie Andreea Bianca, Calugaru Cornelia, Ion Constantin Daniel, Paun Daria Grațiela, Doncea Antonio, Feraru Remus Gabriel, Lixandru Denis Andrei, Rizea Teodora Ștefania, Rădulescu Claudiu Georgian, Ghiță Cristian Ionel, Cârstea Ionuț Adrian, Oprișor Camelia Gabriela, Voicu Marian Cristian, Barbu Alexandru George, Gomoi Robert.

Responsabilii cu voia bună

Programul artistic a fost asigurat de Taraful Catălin Iancu, de grupurile artistice „Floare de câmpie” și „Floricică de câmpie” din localitate, Grupul vocal preoțesc „Valea Dâmbovnicului”,  Ansamblul Murgulețul – călușarii de la Popești, instructor Gheorghe Iordăchiță, Grupul vocal „Doruri muscelene”, formația de călușari „Tigrii Carpaților”, artiștii Creola Stanciu, George Mărgineanu, Ana Maria Ion, Mitică Tavă, Nicoleta Diaconu, Angelica Stănescu, Mariana Stan, Bianca Chiriță, frații Denisa și George Dumitrache.

Localnicii au urmărit cu interes spectacolul prezentat, dornici de distracție, după care s-au bucurat de produsele puse la dispoziție de comercianții autohtoni, dar și de socializare la un mic, un grătar sau un pahar de bere. Sărbătoarea s-a întins până târziu în noapte.

Gheorghe Iordachiță și călușarii de la Popești

Grupul vocal din localitate „Floare de câmpie”
Echipă imbatabilă: primarul Victor Bălășoiu și viceprimarul Claudiu Stan
Deputatul Aurel Bălășoiu, fiu al comunei și fost primar
Grupul vocal local „Floricică de câmpie”

La mulți ani, Rociu!

La mulți ani, roceni!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI