22.8 C
Pitești
15 iul. 2024

Pompierii fac apel la cetățeni

Pompierii fac apel la cetățeni

În perioada 10.07.2023, ora 08:00 – 11.07.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 47 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost incendiile de vegetație pe raza câtorva comune din județ. Astfel, în intervalul de referință precizat, pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea a șase incendii de vegetație uscată și miriște. Acestea s-au produs în comunele Oarja, Rociu, Rătești, Căteasca și Rucăr, iar în urma producerii acestora a fost afectată o suprafață totală de teren de aproximativ 34.000 mp.

Având în vedere situația prezentată anterior, pompierii fac un apel la cetățeni să adopte un comportament preventiv în evitarea incendiilor de vegetație.
Totodată, reamintesc că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!
❗Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.
❗Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

Totodată, pompierii argeșeni au avut intervenții și la mai multe accidente produse pe raza județului, dintre care amintim:

Ora 10:54: Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș a fost solicitat să intervină în municipiul Curtea de Argeș, la un eveniment rutier în care un autoturism a acroșat un alt autoturism care se afla parcat, după care a lovit o bordură. În urma producerii evenimentului, o persoană de sex masculin, în vârstă de 86 de ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale, prezentând un traumatism cranio-facial și o plagă tăiată la membrul superior stâng. În urma acordării primului ajutor calificat, paramedicii SMURD au transportat victima la spital. Forțele de intervenție au asigurat măsuri specifice până la înlăturarea oricărui pericol, pe carosabil fiind identificate scurgeri de lichide combustibile.

Ora 23:50: Pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș au intervenit în comuna Băiculești, strada Valea lui Enache, la un accident rutier în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-un șanț. Echipajul medical a monitorizat o persoană de sex feminin, care prezenta zgârieturi la nivelul membrelor inferioare, nefiind necesar transportul ulterior la spital. La fața locului, au fost asigurate măsuri specifice de prevenire și stingere ale incendiilor.

De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 31 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

《 În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.》, transmite ISU Argeș.

Nu uitați!
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro
Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site