4.3 C
Pitești
29 nov. 2023

Polițiștii printre copii și tineri

Polițiștii printre copii și tineri

În ziua de 22 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități cu caracter informativ-preventiv la Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Dima” din municipiul Pitești.

În cadrul activităților au fost prezentate aspecte privind reducerea victimizării minorilor, respectarea normelor de conviețuire socială precum și reguli privind utilizarea responsabilă a rețelelor de socializare.
Totodată, au fost prezentate și efectele și riscurile consumului substanțelor cu efect psihoactiv, fiind prezentate aspecte specifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

 

De asemenea, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au acționat în incinta unității școlare, pentru creșterea siguranței elevilor și a cadrelor didactice în spațiile școlare și adiacente acestora, pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, conform Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială, precum și a respectării prevederilor legale privind comercializarea și consumul produselor din tutun, fapte ce constituie contravenții prevăzute de Legea nr. 349/2002.

Activități preventive la un eveniment public

În zilele de 22 și 23 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș, împreună cu reprezentanții Agenției Naționale Antidrog și cu jandarmii argeșeni, au desfășurat activități informativ-preventive la Festivalului C.F.MOTO DAYS ADVENTURE FEST din Mioveni.

Participanții la activități au fost informați cu privire la pericolul substanțelor care creează dependență, efectele consumului și consecințele traficului de substanțe cu efect psihoactiv, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de alcool.

De asemenea, discuțiile au avut și tema prevenirii delincvenței juvenile, a victimizării minorilor și adoptarea unui comportament responsabil în cadrul manifestărilor cultural-artistice cu public numeros.

Activitățile desfășurate de polițiștii Biroului Siguranță Școlară în ziua de 22 septembrie au avut drept beneficiari 154 de persoane.

Activitățile desfășurate de polițiști în ziua de 23 septembrie au avut drept beneficiari 133 de persoane.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI