35.4 C
Pitești
19 iul. 2024

Poliţiştii locali au fost scoşi din birouri şi puşi să controleze tot ce mişcă în pieţe

„Având în vedere apropierea Sfintelor Sărbători Pascale, poliţiştii locali din cadrul Compartimentului Activităţi Comerciale – Poliţia Locală Piteşti, alături de reprezentanţi ai D.S.V.S.A. Argeș şi de poliţişti locali din cadrul Serviciului Siguranţă Publică au efectuat, în data de 27.04.2021, o acțiune de verificare și de prevenire a neregulilor în pieţele situate pe raza municipiului Piteşti, respectiv Piaţa Smârdan, Piaţa Ceair și Piața Găvana.

Acțiunea a avut ca scop verificarea documentelor de proveniență a mărfurilor, afișarea și etichetarea corespunzătoare a prețurilor, modul de ocupare a domeniului public, precum și respectarea normelor de comercializare a produselor din sectoarele rezervate pentru vânzare carne (miel, pastramă, etc.) și brânzeturi.

Ca urmare a controalelor, au fost aplicate un număr de 9 sancţiuni contravenţionale, cu avertisment scris, sancțiuni aplicate conform Legii nr.145/2014 privind neetichetarea corespunzătoare a produselor destinate comercializării și H.C.L. 197/2017 privind expunerea produselor agroalimentare în afara spațiilor comerciale.

Totodată, au fost oferite măști și mănuși mai multor comercianți.

Poliția Locală Pitești va desfășura astfel de acțiuni și în perioada următoare, în scopul respectării  normelor cerute de legislaţia în vigoare, astfel încât cetățenii municipiului Pitești să aibă siguranța că produsele sunt conforme și nu pun în pericol sănătatea lor.

Reamintim că Societatea Salpitflor Green SA a pus la dispoziţia comercianţilor, în perioada 23.04.2021 – 01.05.2021, spații autorizate pentru comercializarea mieilor, în piețele Calea Bucureşti (Ceair), Smârdan şi Găvana, care respectă normele sanitar-veterinare şi pe cele pentru siguranţa alimentelor”, se spune în comunicatul Primăriei Piteşti.

De apreciat faptul că Primăria Piteşti le-a redat poliţiştilor locali obiectul muncii, pe care-l cam pierduseră de când cu pandemia. N-ar fi rău de luat exemplul primarului Piedone de la sectorul 5 din Bucureşti, care o perioadă le-a luat maşinile poliţiştilor locali, trimiţăndu-i să patruleze pe jos. „Nu v-au făcut mamele voastre în maşină, nici pe voi, nici pe mine!”, le-a spus Piedone.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site