26.6 C
Pitești
19 iun. 2024

Politiștii din nou în școli

În zilele de 19 și 20 octombrie, polițiștii argeșeni au desfășurat activități preventive cu mai mult de 370 de elevi, din 7 licee, 3 școli și o grădiniță, pentru că educația reprezintă cea mai eficientă formă de prevenire.
Astfel, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș, ai Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, precum și cu polițiștii de proximitate au continuat seria prezențelor în rândul celor mici.

Law iS COOL

În ziua de 19 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au continuat activitățile pentru creșterea siguranței elevilor și cadrelor didactice, la Liceul cu Program Sportiv „Viitorul” Pitești, Colegiul Național „I.C. Brătianu” Pitești, Liceul Tehnologic nr. 1 Mărăcineni și Liceul Teoretic „Ion Cantacuzino” din Pitești.
Au fost desfășurate 6 activități cu caracter informativ-preventiv, în cadrul proiectului ,,Law iS COOL”, elevii beneficiind de prezența polițiștilor pentru a discuta aspecte legale specifice mediului școlar. Discuțiile au cuprins și aspecte referitoare la prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri, conform Legii 143/2000.

De asemenea, în condițiile prezenței polițiștilor în unitățile de învățământ, polițiștii au efectuat și verificări în incinta unităților școlare, privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, conform Legii 349/2002, precum și verificări ale organizării și desfășurării activităților de control acces și pază în unitățile de învățământ.
La activitățile preventive au luat parte 159 de elevi și 7 cadre didactice.

De asemenea, în ziua de 20 octombrie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat o activitate informativ preventivă de aceeași natură, la Colegiul Tehnic „Armand Călinescu” din Pitești, în cadrul proiectului ,,Law iS COOL”, activitate la care au participat 26 de elevi și un cadru didactic.
Totodată, la unitatea de învățământ în cauză au fost efectuate și verificări în incinta unității de învățământ, privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, conform Legii 349/2002, precum și verificări ale organizării și desfășurării activităților de control acces și pază în unitățile de învățământ, fără a fi constatate nereguli.

Eroii internetului

• În ziua de 19 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au fost prezenți, la Școala Gimnazială ,,Oprea Iorgulescu” din Câmpulung, iar în ziua de 20 octombrie, la Liceul ,,I.C. Petrescu” Stâlpeni, unde au desfășurat activități specifice proiectului ,,Eroii Internetului”.
Astfel, polițiștii au transmis elevilor aspecte referitoare la siguranța online, dar și materiale promoționale.
La activități au luat parte 25 de elevi la Câmpulung și 18 elevi la Stâlpeni.

Prevenirea traficului 

• În ziua de 19 octombrie a.c., polițiștii de proximitate din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au desfășurat activități preventive cu elevii Școlii Gimnaziale ,,Nicolae Bălcescu” și ai Școlii Gimnaziale ,,Matei Basarab”.
Au fost abordate următoarele teme de discuție:
– „Prevenirea traficului de fiinţe umane în rândul minorilor” – informarea şi consilierea în legătură cu fenomenul traficului de persoane, riscurile şi consecinţele acestui fenomen, drepturile omului;
– „Siguranţa pe Internet” – conştientizarea modului în care este utilizat internetul, descrierea pericolelor internetului, stabilirea limitelor privind prieteniile online, jocurile online și lumea virtuală, ,,roblox” – pericolul real din mediul virtual;
– „Prevenirea fenomenului bullying în unităţile de învăţământ”: ▪ forme (verbale, fizice, relaţionale, cyberbullying, mobbing, sociale), ▪ caracteristici (intenţionat, repetat, dezechilibrul de forţe), ▪ participanti (agresor, victimă, spectatorul/martorul), ▪ efecte;
– „Prevenirea violenţei în şcoli”: tipuri de violenţă (emoţională, fizică, agresivitatea din partea membrilor familiei,violenţa stradală).
La activități au luat parte 15 elevi din cadrul Școlii Gimnaziale ,,Nicolae Bălcescu” și 31 de elevi ai Școlii Gimnaziale ,, Matei Basarab”.
De asemenea, în ziua de 20 octombrie a.c., polițiștii de proximitate din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au desfășurat o activitate preventivă la *Grădinița ,,Piticot Barbă Cot” din Pitești.

Reguli de circulație

Aproximativ 90 de copii au discutat cu polițiștii despre bazele regulilor de circulație, felul în care trebuie să se poarte la locurile de joacă, dar și despre rolul polițiștilor în societate, fiind adus în mijlocul lor și prezentat și un echipaj de poliție.
Toate activitățile s-au desfășurat în mod interactiv, sub forma unor discuții și jocuri, care au ținut copiii captivați pe parcursul întâlnirii.

• În ziua de 19 octombrie a.c., polițiștii de proximitate din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au desfășurat activități preventive cu elevii Colegiului economic ,,Maria Teiuleanu” din Pitești.


Au fost dezbătute următoarele teme:
– aspecte specifice proiectului „Law iS COOL” – aspecte referitoare la aplicarea legii, limitele răspunderii legale pentru minori, cadre didactice și părinți, rolul și modul în care polițiștii asigură respectarea legii;
– „Siguranţa pe internet” – conştientizarea modului în care este utilizat Internetul, descrierea pericolelor internetului, stabilirea limitelor privind prieteniile online;
– „Prevenirea violenţei în şcoli” – tipuri de violenţă (emoţională, fizică, agresivitatea din partea membrilor familiei, violenţa stradală);
– ,,Protejarea bunurilor personale” – au fost prezentate sfaturi despre cum să-și protejeze bunurile personale.
Activitatea s-a desfăşurat pe baza unui dialog, fiind abordate problemele specifice temelor prezentate, precum şi alte probleme propuse de elevi.
La activitate au fost prezenți 20 elevi și un cadru didactic.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site