19.3 C
Pitești
19 mai 2024

Polițiștii au fost dotați cu sistem rapid de legitimare și identificare

Polițiștii au fost dotați cu sistem rapid de legitimare și identificare a persoanelor (aplicația eDAC). Astfel, acțiunile acestora au fost desfășurate cu mai multă ușurință, în scopul asigurării ordinii publice.

În ziua de 14 aprilie a.c., polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmii argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.

Legitimarea și verificarea persoanelor a fost realizată cu ajutorul sistemului operaționalizat din 31 martie (dispozitive ce utilizează aplicația cunoscută sub denumirea eDAC), ce îndeplinește mai ușor și rapid activitatea de legitimare și stabilire a identității, precum și verificarea în baze de date multiple. Aceste dispozitive au intrat deja în dotarea tuturor structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne cu atribuții privind legitimarea și verificarea persoanelor (respectiv structurile de Poliție, Jandarmi, Imigrări, alături de Poliția de frontieră).

Au fost desfășurate activități în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Polițiștii au legitimat 1.223 de persoane, au verificat 828 de autovehicule și au efectuat 383 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de băuturi alcoolice sau substanțe cu efect psihoactiv.

Ca urmare a abaterilor constatate în timpul acțiunilor, au fost aplicate 506 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 113.000 de lei, dintre care 426 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar alte 69 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.

În cadrul celor 39 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 45 de permise de conducere și au fost retrase 21 de certificate de înmatriculare.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI