26.6 C
Pitești
19 iun. 2024

Polițiști argeșeni la protest în București

Azi, o parte din polițiștii argeșeni, membri ai Sindicatului „Europol” au protestat în stradă,  îngrijorați de faptul că doi colegi de-ai lor au fost arestați preventiv. Cauzele se cunosc, intervenția lor fiind mai brutală decât s-ar fi cuvenit. Sindicaliștii au protestat în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne, susținând că incidentul a fost cauzat de lipsa orelor de pregătire tactică. De asemenea, susțin ei, polițiștii nu mai au timp să participe la aceste ore de pregătire, fiindcă trebuie să facă ore suplimentare la serviciu.
„Nu mai vrem să acceptăm ca pregătirea să fie realizată doar pe hârtie, prin bifarea unor tabele, iar polițiștii să fie expuși și vulnerabili în situația unor intervenții dintre cele cu care se întâlnesc în teren. În peste 99% din cazuri polițiștilor nu li se alocă cele şase ore pe săptămână de pregătire fizică, cele două ore săptămânale de pregătire profesională și nu beneficiază de pregătire tactică de specialitate”, transmite Sindicatul Europol.

Printre motivele de nemulțumire ale Sindicatului Europol se numără și faptul că polițiștilor din țară li s-a cerut, prin intermediul unei adrese a Ministerului de Interne, să culeagă informații despre manifestațiile publice preconizate în perioada următoare. „Ce dosare penale, ce documentare a grupărilor infracționale, ce minori dispăruți și fete traficate, ce furturi de material lemnos, nimic din acestea nu mai contează. Munca de poliție în vremurile astea înseamnă să dai amenzi pentru mască, să stai în filtre și să culegi informații despre cei care vor să protesteze împotriva măsurilor Guvernului. Asta vor cei care ne conduc„, a precizat Europol.

Cu alte cuvinte, peștele de la cap se împute!

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site