0.9 C
Pitești
09 feb. 2023
spot_img

Poliția locală – prea blândă cu căruțașii

Polițiștii locali au surprins în jurul prânzului, în traficul supraaglomerat de la Podul Viilor și o căruță plină cu lemne. Căruțașul, care transporta mai mult de 1 mc de lemn din estimarea noastră, era însoțit și de o femeie și un copil, pentru „decor”. Neimpresionați de acest lucru, polițiștii locali au oprit căruța iar pe căruțaș l-au amendat cu 500 lei, pentru încălcarea dispozițiilor legale privind circulația pe drumurile publice.

Amenzi neachitate vreodată

Bineînțeles că dacă ar fi fost întrebat și de actele de proveniență a lemnului, sigur nu ar fi avut, dar cum acest lucru nu intră în „atribuțiile” poliției locale, acest lucru nu s-a intâmplat. Niciun polițist rutier nu era prin zonă, ce să mai vorbim de poliția sau garda forestieră (pentru că pe această poartă de intrare în oraș trec și multe camioane pline!), iar după primirea „țidulei” cu amenda (pe care este evident că nu o va plăti niciodată), căruțașul și-a continuat drumul spre locul de domiciliu – satul Zăvoi din orașul Ștefănești.

„Lacătul nu e pentru hoți”

Acum circa două luni polițistii locali ne spuneau că au montat o barieră pentru căruțașii din Zăvoi, să nu mai poată ajunge cu căruțele în oraș folosind ruta ocolitoare: strada Lânăriei spre Prundu Mic. În plus, se spunea atunci că dacă vor fi prinși cu atelajele în oraș, li se va confisca atelajul, taxa de ridicare a acestuia fiind de 200 lei.

Nu am văzut azi nicio intenție în acest sens, iar căruțașul și-a văzut de drum. De unde erau lemnele, pentru că respectivul venea dinspre Pitești (din ce pădure?), de ce nu se găsește o soluție pentru acești oameni să nu mai încalce legea? Sau să nu fie nevoiți să o încalce? Și să provoace atâta deranj în trafic și atâtea posibile accidente. Amenzile nu se plătesc, căruțele sau lemnele (!) nu se confiscă, drumurile li se închid pe o parte, ei le folosesc pe celelalte, au nevoie de lemne pentru încălzirea proprie sau le vând? Cine se interesează de asta?

E ușor de intuit, pentru oricine, de ce polițiștii locali respectivi au ales calea cea mai ușoară. Dai o amendă și intri la căldurică. Trece ziua, leafa merge! E clar că acea căruță nu mai trebuia să reintre în trafic. Sub nicio formă! Or, dacă trebuia să confiști lemnele, să confiști atelajul etc., era mai greu, trebuiau urmate niște proceduri… plus deranjul „celorlalți”, care nu se uită ușor…

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

error: Continut protejat!!