8.2 C
Pitești
01 dec. 2023

Podul peste Dâmbovița, în grafic

Cel mai târziu în primăvara anului viitor vom avea un pod nou peste râul Dâmbovița pe DN73, la km.78+519, în punctul „Podul Dâmboviței”.
Lucrările au început cu o oarecare întârziere față de estimări, adică pe 11 aprilie 2022. Noul pod se construiește în aval de podul vechi, prin această investiție realizându-se o variantă ocolitoare a centrului satului Podul Dâmboviței. Lucrările executate vor duce la eliminarea restricțiilor de tonaj și de gabarit depășit de pe DN 73, redeschizându-se legătura pentru traficul greu dintre Piteşti şi Braşov. Podul existent în zonă este unul din zidărie din moloane de piatră, construit în 1886 și declarat monument istoric.
Noul pod va avea o lungime de 170 de metri (o deschidere de 100 de metri, încadrată de două deschideri marginale de câte 35 de metri) și va fi racordat la traseul existent al DN 73. Lungimea totală a variantei de traseu va fi de 750 metri. Deschiderea de 100 de metri este asigurată dintr-un arc de oțel, încastrat în malurile râului. În secțiune transversală sunt prevăzute două arce metalice independente, cu secțiunea casetată, constantă, cu dimensiunile casetei 2,00m x 1,60m. Antreprenorul are o mobilizare bună în șantier și, după cum se vede și din fotografii, se lucrează destul de bine.
Valoarea investiției este de peste 33 milioane de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri externe nerambursabile.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI