7.7 C
Pitești
05 mart. 2024

PNL Argeș are planuri mari

PNL Argeș are planuri mari

Președinta PNL Argeș și ministra Justiției, Alina Gorghiu a fost prezentă azi la Pitești, unde a susținut, la sediul PNL Argeș, o conferință de presă, la care au mai participat prefectul de Argeș, Radu Perianu și președintele PNL Pitești, Mihai Coteț.

Alina Gorghiu a discutat despre probleme politice, dar a atins mai multe puncte și din domeniul Justiției. Ea a vorbit despre candidații PNL din teritoriu, despre faptul că își dorește ca numărul femeilor care vor candida anul acesta pentru diverse funcții să fie mai mare. Deja 15 doamne din județul Argeș, din PNL, și-au setat ca obiectiv funcția de primar în localitățile de domiciliu.

Pe 6 februarie PNL își va anunța candidații pentru funcțiile de primar al Piteștiului și pentru cea de președinte al Consiliului Județean. Nu a vrut să deconspire despre cine este vorba, dar a spus că va fi cea mai bună alegere posibilă.

Își dorește ca Argeșul să aibă un spital județean nou, care să asigure accesul la sănătate al cetățenilor, și drumuri asfaltate în proporție mult mai mare.

În ceea ce privește activitatea în domeniul Justiției, Alina Gorghiu a adus mult mai multe vești bune. În primul rând, faptul că de la începutul anului 2024 au fost aduși în țară 70 de fugari – persoane care s-au sustras urmăririi penale sau executării pedepselor, fugind în alte țări. Dintre aceștia 16 numai în ultima săptămână, doi dintre ei fiind condamnați pentru trafic de droguri.

Este un proiect de lege care momentan este în dezbatere publică cu privire la plata costurilor aducerii în țară de către persoana în cauză. Ar fi o degrevare a statului român de niște cheltuieli foarte mari, numai în anul 2023 totalul acestora ridicându-se la 10 milioane de lei pentru circa 1500 de fugari.

În ceea ce privește traficul de droguri, Alina Gorghiu le-a cerut parlamentarilor să adopte, în regim de urgență, pachetul de legi pentru combaterea consumului și traficului de droguri. „În continuare, combaterea fenomenului drogurilor şi asigurarea unei legislaţii adaptată la amploarea acestui fenomen constituie priorităţile mele ca senator şi ca ministru al Justiţiei. Suntem o societate care nu va fi deloc ferită de flagelul drogurilor, trafic de droguri, o populaţie tânără afectată de consum de droguri. În Parlament, la acest moment, sunt trei iniţiative cheie care ar putea să ducă la diminuarea fenomenului traficului de droguri. Ca ministru al Justiţiei, apelez la înţelepciunea colegilor mei din Parlament. Suntem în an electoral, probabil că activitatea în Parlament nu va fi în permanenţă la foc continuu, de aceea cred că trebuie să tratăm cu maximă responsabilitate adoptarea, în procedură de urgenţă, a celor trei iniţiative”, a spus Alina Gorghiu.

Este vorba despre proiectul de lege privind înfiinţarea registrului traficanţilor de droguri, proiectul referitor la înfiinţarea unor centre regionale de dezintoxicare şi recuperare a dependenţelor, câte unul în fiecare din cele opt regiuni, precum şi proiectul cunoscut sub numele de „2 Mai”, care prevede că traficanţii de droguri nu pot primi condamnări cu suspendare.

„Apelul rămâne valabil către colegii parlamentari pe toate aceste trei proiecte. Eu mi le-am setat ca prioritate ca ministru al Justiţiei, ca senator, Partidul Naţional Liberal le are ca priorităţi şi nu avem niciunii voie să stăm pasivi la acest fenomen”, a mai spus ministra Justiţiei.

Alina Gorghiu a mai anunțat reducerea cu mai mult de jumătate a taxei judiciare de timbru pentru partajele judiciare, o simplificare a procedurii de depunere a taxei de timbru, fără drumuri la bancă și acte peste acte (fiind suficient extrasul de cont), precum și sprijin pentru persoanele cu venituri mici care nu își permit accesul la justiție sau organizațiile non-guvernamentale care luptă pentru cauze umanitare.

Alina Gorghiu a mai anunțat că deja au fost semnate în decembrie contractele pentru construirea a două noi penitenciare în România, iar cu o zi în urmă a fost inaugurat în județul Mureș un centru privat de tratare a dependențelor (de droguri, de alcool, de jocuri de noroc etc.). Astfel de centre vrea ministra să construiască și statul în cele 8 regiuni ale țării, din care unul a promis că va face tot posibilul să fie în Argeș.

Conferința a fost transmisă live pe pagina noastră de facebook iar înregistrarea ei este disponibilă AICI.

Articolul precedent
Articolul următor

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI