16 C
Pitești
01 iun. 2023
spot_img

Pitești Arena – un Schengen pentru piteșteni

Ziua de 8 decembrie 2022 a avut, pentru piteșteni, o dublă semnificație. Prima: inaugurarea Sălii Polivalente – Pitești Arena, o adevărată bijuterie europeană. A doua, mai puțin plăcută, refuzul Occidentului (încă o lecție de tupeu și sfidare!) de a ne oferi ,,biletul de acces” în Spațiul Schengen. Deși era o veche promisiune, pentru care am fost condiționați, monitorizați, controlați și de multe ori, ignorați!

A fost însă acces liber la Pitești Arena, o construcție de excepție, o sală multifunțională cu dotări ultramoderne care rivalizează, fără să exagerăm, cu realizările în domeniu pe plan european.

Schengen-ul nu-i de nasul nostru

Se simte o supărare și dezamăgire națională după ce, timp de 30 de ani, am fost slugăriți și umiliți de un Occident pragmatic dar, din câte aflăm, mult mai corupt și incompetent decât ne imaginam. Nu sunt afectat, eram pregătit pentru acest scenariu, pentru acest eșec! Poate este bine așa putând, în sfârșit, înțelege cât de mult ne ,,iubește” acest Occident și câtă manipulare este la nivel european. Nu doar Austria ,,nu ne vrea”, cancelarul acesteia a fost doar… ,,pompierul de serviciu”. Ați văzut demnitarul unei alte țări protestând vehement și propunând acțiuni radicale? Mă repet și spun – este foarte bine așa! Ne mai păstrăm, o perioadă, identitatea națională și poate realizăm că Occidentul își apără interesele așa cum a făcut-o sute de ani.

Refuzându-ne în Schengen, au fost ,,evitate” intervențiile demagogice ale celor de la putere (datorită echipei liberale s-a obținut accesul în spațiul … bla, bla, bla …!) care ar fi ,,clănțănit” pe toate canalele de comunicare (interne și externe). Nu au mai apărut ,,stropii” de salivă și nici ,,spuma” la confluența buzelor acestor neputincioși. (Sper ca până la apariția acestor rânduri să auzim că nu mai sunt pe funcții!) Puțină demnitate, domnilor! Îmi pare rău doar pentru acei șoferi români care stau cu zilele la vămile din vest ,,trecându-le” viața lângă volanul tirului și așteptând vameșii din țara vecină să se spele pe dinți și să intre în tură!

Liber acces în spațiul Pitești Arena

Așa cum spuneam, a fost liber acces în spațiul Pitești Arena, o adevărată sărbătoare la care au participat și ,,cârcotașii” – veșnicii nemulțumiți. Ba că „parcarea e prea mică”, sau că „scaunele sunt prea sensibile”, sau că „rezonanța sălii e neadecvată”. Inaugurarea s-a făcut în prezența justificată a unor lideri locali și de la centru, cum s-a anunțat la microfon. Și dacă parcarea a fost îndestulătoare la inaugurare, sau la Campionatul național care s-a desfășurat ulterior, înseamnă că este îndeajuns de mare. Iar dacă scaunele au rezistat afluxului de mii de oameni, înseamnă că nu sunt „sensibile”. Iar de acustica sălii, nimeni nu s-a plâns.

Este o mare realizare a piteștenilor. Aceasta însă a fost coordonată de echipe ale PSD-ului, de la fostul primar Constantin Ionică la actualul primar, Cristian Gentea, un adevărat ,,generator de energie” (nu, nucleară), omniprezent, implicat și responsabil.

Dar deși intrarea a fost liberă, au lipsit „băieții” care, în toamna anului 2020 (16 septembrie) ,,controlau șantierul” fiind în campanie electorală: Orban, Miuțescu, Apostoliceanu (candidat la primărie!) etc. Iar pe rețelele de socializare, fostul prefect Soare (ce eclipsă a urmat!) posta atunci: ,,Premierul Orban demonstrează din nou că este interesat de lucrările de infrastructură din Argeș, județul având șansa unei dezvoltări fără precedent, cu sprijinul guvernului PNL”!

Sesiune de comunicări liberale?

În aceeași zi însă, 8 decembrie 2022,  reprezentatul lor, Alina Gorghiu, însoțită de Mihai Coteț (președintele PNL) și alți liberali locali au „nimerit” la Teatru. La o sesiune de comunicări a elevilor (organizată special?) sub egida Inspectoratului Școlar (a se vedea poza de grup). Încălcând faptul că politica nu trebuie amestecată cu Educația și ignorând manifestarea de bucurie de pe strada Basarabiei! Dar, doamna Alina nu a plecat cu mâna goală de la întâlnirea cu elevii, ci a obținut și realizat un ,,contract verbal” cu mai multe licee prin care conducerea acestora se angaja să ,,facă o poză cu ea” în sala Senatului României!  Și au făcut-o, foarte repede, deși era mai aproape și mult mai indicat la… Pitești Arena.

Dar și în politică, sângele apă nu se face! Iar pentru liberali a început campania electorală. Probabil și pentru că au scăzut drastic în sondaje.

Pentru ei și pentru cârcotașii de la Pitești Arena am rezervat, în caz de avarie, doza de…

ANTIVIRUS

 

Related Articles

1 COMENTARIU

  1. Felicitări d-lui primar Cristian Gentea! Un om de cuvânt, care a pus pe harta tarii cât și pe harta Europei, municipiul Pitesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

4,997FaniÎmi place
728AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI