-0.7 C
Pitești
19 ian. 2022
spot_img

Piteștenii de peste Prut, în vizită la Pitești

O delegație a satului Pitești din Republica Moldova a venit în vizită la Primăria Pitești. Satul Pitești face parte din comuna Beștemac,  raionul Leova, și împreună cu primarul lor, dl. Vasile Moraru, au venit în vizită la noi, la invitația primarului Cristian Gentea.

Primarul Vasile Moraru a apreciat modul în care au fost primiți de către autoritățile piteștene: „Ne-am simțit ca la noi acasă!”, a spus acesta.

Ieri, Ansamblul folcloric „Țărăncuța” a prezentat un program artistic în sala de festivități a Filarmonicii Pitești. La spectacol au participat și grupul folk „P620” și Ansamblul Folcloric „Zavaidoc”. Spectacolul a fost transmis și pe ecranul mare din piața primăriei, precum și pe pagina de facebook a Primăriei Pitești.

De asemenea, cei doi primari au avut convorbiri în vederea dezvoltării relațiilor dintre cele două comunități.

Redăm mai jos comunicatul Primăriei Pitești:

Ziua Națională a României a fost, în acest an, sărbătorită într-un mod inedit de către municipalitatea piteșteană, prin prezența delegației venită în vizită, cu acest prilej deosebit, din Republica Moldova. Piteștenii de peste Prut, reprezentanți ai unei localități din comuna Beștemac, raionul Leova, care are același toponim cu al orașului nostru – Pitești, au participat atât la ceremonia militară a depunerii de coroane la Cimitirul Eroilor urmată de parada militară din Piața „Vasile Milea”, cât și la întâlnirea cu executivul Primăriei Pitești, alături de reprezentanți ai presei locale.


Oaspeții piteștenilor din Argeș, primarul Vasile Moraru și deputatul Chiril Moțpan, alături de primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, au împărțit stegulețe tricolore trecătorilor, pe zona centrală, ca gest simbolic de fraternitate în această zi de celebrare a Marii Uniri.


Întreaga delegație, din care face parte și ansamblul folcloric „Țărăncuța” – cei care au încântat publicul prezent la spectacolul susținut la Filarmonica Pitești în seara de Sfântul Andrei – a fost așteptată cu pâine și sare, după datină, la intrarea în primărie.

Conferința de presă ce a urmat a fost ocazia potrivită pentru a împărtăși impresii și informații despre cele două localități cu același nume, precum și idei pentru proiecte viitoare comune.


Sentimentul de apartenență la același neam, prin istoria, credința și limba maternă, a fost exprimat, în cuvinte calde, de către cei care au luat cuvântul, schimbul de experiență cultural fiind un prim pas pentru construirea unei legături trainice între cele două comunități care împărtășesc și același nume: Pitești!

Oaspeții s-au arătat încântați de găzduire, de locurile frumoase pe care orașul și județul nostru le oferă vizitatorilor, dar și de oamenii pe care i-au cunoscut și care s-au bucurat de experiența întâlnirii cu frații moldoveni.

Delegația a fost reprezentată și la ceremoniile oficiale desfășurate la Mioveni, cu prilejul Zilei Naționale, sărbătoare care va avea, de acum înainte, pentru piteșteni, încă o semnificație aparte: cunoașterea unui Pitești mai mic, dar cu aceeași inimă românească!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

2,435FaniÎmi place
63AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI