4.3 C
Pitești
29 nov. 2023

Peste 100 de misiuni ale pompierilor în weekend

Peste 100 de misiuni ale pompierilor în weekend

În perioada 17.11.2023, ora 08:00 – 20.11.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 114 misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:

INCENDII:
18.11.2023
(ora 00:04) Pompierii de la Detașamentul Curtea de Argeș au intervenit în localitatea Valea Danului în cazul unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case. La fața locului, salvatorii au acționat prompt, iar flăcările au afectat doar aproximativ 5 mp din acoperișul construcției. Nu au fost persoane care să aibă nevoie de intervenția paramedicilor SMURD.

19.11.2023
(ora 12:24) Două echipaje de pompieri de la Detașamentul Bradu au intervenit în localitatea Bradu în cazul unui incendiu izbucnit la un autoturism. La fața locului, s-a constatat că flăcările se manifestau la compartimentul motor, fiind oprite operativ de către salvatori din propagarea la întregul vehicul. Nu au fost persoane care să aibă nevoie de intervenția paramedicilor SMURD.

20.11.2023
(02:59) În urma unei sesizări de incendiu izbucnit la nivelul coșului de fum al unei case din localitatea Topoloveni, două echipaje de pompieri de la Garda de Intervenție Topoloveni s-au deplasat la fața locului pentru a lichida incendiul și a opri dezvoltarea acestuia, precum și pentru a acorda primul ajutor calificat, la nevoie. Salvatorii au intervenit prompt și au oprit flăcările înainte ca acestea să ajungă la acoperișul locuinței.

INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:
În perioada supusă analizei, pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină la șase evenimente rutiere în care au fost implicate 12 vehicule, pompierii asigurând măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, precum și asistența medicală la nevoie. În urma accidentelor au fost identificate șase victime, iar pentru două dintre acestea a fost necesar transportul la spital.

În intervalul de referință, pompierii argeșeni au mai acționat și pentru degajarea unor stâlpi și cabluri căzute pe carosabil, după cum urmează:
– municipiul Pitești, degajare stâlp de iluminat;
– orașul Costești, degajare cablu electric;
– comuna Stoenești, degajare stâlp din lemn;
– municipiul Pitești, degajare cabluri de telefonie și internet căzute pe două autoturisme parcate.

Totodată, în perioada 17 – 19.11.2023, patru inspectori de prevenire ai ISU Argeș, împreună cu reprezentanți din cadrul IPJ Argeș, au desfășurat două acțiuni de control inopinat în spații cu aglomerări de persoane.
În cadrul acestor controale, s-au verificat respectarea măsurilor cu rol de securitate la incendiu în ceea ce privește siguranța utilizatorilor, exploatarea instalațiilor cu rol de securitate la incendiu, menținerea practicabilă a căilor de evacuare în caz de incendiu la parametrii proiectați, exploatarea în siguranță a instalațiilor utilitare aferente construcțiilor respective (încălzire, electrice, ventilație).
În urma acestor acțiuni au fost constatate cinci deficiențe, inspectorii de prevenire aplicând cinci sancțiuni, dintre care trei avertismente și două amenzi, în cuantum total de 60.000 lei. Neregulile au vizat funcționarea fără obținerea autorizației de securitate la incendiu, depășirea numărului de utilizatori față de capacitatea maximă admisă, neprezentare documente care să ateste performanța la foc a materialelor utilizate în spații.

De asemenea, paramedicii SMURD au intervenit în teritoriu în 84 situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați!
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.
Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI