20.4 C
Pitești
27 mai 2024
spot_img

Trafic de persoane și exploatarea cerșetorilor

Trafic de persoane și exploatarea cerșetorilor

La data de 26 iulie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat o percheziție domiciliară, în județul Argeș, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și exploatarea cerșetoriei.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2019, a fost constituit un grup infracțional organizat, specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de persoane și exploatarea cerșetoriei, care a acționat până în prezent.

Membrii grupului ar fi racolat și exploatat două victime, provenind din rândul persoanelor fără familie sau adăpost ori cu probleme de natură medicală, pe fondul stării de vulnerabilitate a victimelor, din cauza vârstei, situației sociale, lipsei de educație sau a afecțiunilor de care suferă.

Victimele ar fi fost transportate succesiv, în municipiul București și în județele Argeș, Dâmbovița, Constanța, Mehedinți, Sibiu, Timiș și Covasna și ar fi fost obligate să practice cerșetoria în trenuri, gări și stații ale mijloacelor de transport urban.

Totodată, una dintre victime ar fi fost adăpostită în condiții improprii și degradante, fiind obligată să presteze activități de întreținere a gospodăriei celor în cauză.

Sumele de bani obținute de cele două victime, din practicarea cerșetoriei ar fi fost însușite de membrii grupului infracțional organizat.

Pentru a menține starea de dependență a victimelor, cei bănuiți ar fi folosit în mod repetat violența fizică și verbală față de victime, precum și diferite amenințări aduse acestora.

În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate 8 telefoane mobile, peste 22.000 de lei și 650 de euro.

Au fost puse în executare 4 mandate de aducere, privind 4 persoane cu vârste între 15 și 52 de ani.

După administrarea probatoriului, trei bănuiți au fost reținuți, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 27 iulie, să fie dispuse măsuri preventive.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Victimelor le-au fost asigurate măsuri de sprijin și protecție de către reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI