22.6 C
Pitești
25 sept. 2023

Pentru un week-end în siguranță

Pentru un week-end în siguranță

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, împreună cu jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș și cu pompierii argeșeni desfășoară activități în sistem integrat, împreună cu alte structuri, pentru asigurarea și menținerea ordinii și liniștii publice, urmând să acționeze la manifestațiile publice programate la acest sfârșit de săptămână și în zonele predispuse aglomerării.

Astfel, la acest sfârșit de săptămână vor fi desfășurate activități cu suplimentarea dispozitivului curent, la 6 evenimente culturale și sportive, programate pe raza mai multor localități.

Totodată, polițiștii rutieri argeșeni vor acționa pentru fluidizarea traficului și asigurarea unui climat de siguranță rutieră, cu echipaje suplimentare, în special pe drumurile naționale și în zonele de munte, având în vedere faptul că în perioada de sfârșit de săptămână se înregistrează valori ridicate de trafic, în special pe DN 7 și pe DN 7C.

Recomandări ale polițiștilor pentru condiții de trafic aglomerat:

– Înainte de a pleca la drum, informați-vă cu privire la situația traficului din zona ce urmează să fie tranzitată. Conduceți cu răbdare și atenție, astfel încât să ajungeți cu bine la destinație.

– Nu efectuați depășiri riscante și păstrați distanța față de autovehiculul din față, respectiv un regim de viteză care să permită evitarea oricăror obstacole care ar putea apărea în mod neprevăzut. Graba în deplasare poate duce la implicarea într-un eveniment rutier, care va consuma mult mai mult timp decât deplasarea în condiții de siguranță.

– Transfăgărășanul este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri, dar, în același timp, unul dintre cele mai solicitante pentru conducătorii auto. Circulați cu viteză redusă, mai ales pe sectoarele unde sunt curbe. În condiții de vizibilitate redusă sau carosabil ud, este necesară păstrarea unei distanțe mai mari, pentru ca în cazul în care este necesară o frână bruscă, aceasta sa nu provoace un eveniment rutier.

– Staționați doar în parcări amenajate, deoarece drumul îngust, cu numeroase viraje, va crea situații de risc, mai ales în zone unde lățimea părții carosabile nu permite altor conducători auto să treacă pe lângă autoturismul dvs. fără încălcarea marcajului longitudinal continuu ce desparte sensurile de deplasare. De asemenea, nu frânați brusc pentru a fotografia fauna sălbatică și nu opriți sau staționați pentru a hrăni animale sălbatice ori pentru a arunca obiecte din autovehicul.

– Hrănirea animalelor sălbatice este interzisă conform Legii 407/2006. Pe lângă acest aspect, conform specialiștilor în fauna sălbatică, obiceiul de hrănire a unor animale periculoase, precum urșii, îi pune în pericol față de trafic și îi obișnuiește cu procurarea hranei fără ca animalele să meargă în pădure, iar acestea se vor îndrepta spre zonele locuite când traficul va dispărea.

– Parcarea neregulamentară, oprirea pe partea carosabilă, chiar preț de un selfie, provoacă îngreunarea sau chiar blocarea circulației, îndeosebi pe tronsonul Bâlea Lac – Bâlea Cascadă. Așadar, dați dovadă de răbdare, înțelegere și fair-play, astfel încât excursia dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic să nu se transforme într-o călătorie obositoare și deranjantă din cauza timpului petrecut inutil în trafic.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI