35.4 C
Pitești
19 iul. 2024

Pe șantierul McDonald’s nu se respectă securitatea muncii

Pe șantierul McDonald’s nu se respectă securitatea muncii!

Muncitorii de pe șantierul McDonald’s de lângă Dedeman Pitești sunt în pericol. Lucrează fără a respecta cele mai elementare norme de siguranță pentru lucrul la înălțime.

Am surprins în această dimineață mai mulți lucrători care își desfășurau activitatea fără echipamente de protecție. La fața locului nu se observă centuri de siguranță sau alte mijloace de ancorare, nu poartă căști deși macaraua transporta pe deasupra lor materiale de construcții, panouri și grinzi.

Nu trebuie să fii specialist să-ți dai seama că acolo există un risc ridicat de accidentare sau cădere de la înălțime. În plus, pe lângă cei care lucrau la înălțime, nici muncitorii aflați la nivelul solului nu beneficiau de elementara cască de protecție. Și în total, pe șantier, sunt peste 20 de muncitori.

Legea e clară pentru astfel de cazuri: înafara echipamentului OBLIGATORIU, angajatorul trebuie să amenajeze și să doteze din punct de vedere tehnic șantierul incât să prevină căderea de la înălțime a lucrătorilor. Este reglementat de lege ca „lucru la înălțime” activitatea care se desfășoară la mai mult de 2 metri de la sol.

Sancțiuni

Pentru lipsa balustradelor solide, a platformelor sau plaselor de prindere care trebuie montate pentru a împiedica căderile în gol, amenzile sunt între 3500 și 7000 de lei.

În ceea ce privește echiparea necorespunzătoare, cum ar fi centuri de siguranță, mijloace de ancorare, căști și bocanci, amenzile sunt între 4000 și 8000 lei.

În concluzie, pe șantierul noului McDonald’s nu se respectă protecția muncii și ITM-ul ar trebui să ia măsuri, urgent. Viața muncitorului nu mai contează deloc, primează doar goana după bani?

Având în vedere ritmul alert impus de beneficiar, cu atât mai mult muncitorii prezintă risc de neatenție și implicit de cădere. Graba strică treaba și poate omorî oameni! Nu mai „merge și-așa”! Din experiențele anterioare de pe alte șantiere, nu mai trebuie să meargă așa!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site