23.2 C
Pitești
21 iun. 2024

Pe 9 iunie semafoarele vor funcționa ,,pe verde” pentru primarul Gentea

Pe 9 iunie semafoarele vor funcționa ,,pe verde” pentru primarul Gentea

Mi-am luat mai multe zile libere și le-am folosit pentru a lua ,,pulsul” orașului cu câteva zile înaintea stabilirii ,,premianților” politici de către locuitorii orașului, respectiv ai județului. Am urmărit reacția oamenilor aflați la plimbare pe ,,strada mare”, a celor din fața blocurilor în frumoasele cartiere piteștene la întâlnirea cu ,,colindătorii” și distribuitorii de pliante, calendare, eșarfe sau alte ,,simboluri” electorale prin care doreau să evidențieze calitățile unor candidați la alegerile locale dar să și convingă electoratul în acest sens. Am văzut diferite reacții – de la înțelegere și încurajare la respingere totală, am analizat diferite ,,psihologii” pe care nu le găsești în lucrările de specialitate, am asistat la ședințe ,,ad hoc” cu promisiuni în numele celor pe care-i reprezentau, unele chiar utopice. Nu regret, nu a fost timp pierdut – parcă am lecturat un roman sau am văzut un film.

Am avut surpriza și plăcerea să-l întâlnesc pe actualul primar stând de vorbă cu locuitori din diferite zone ale orașului, cerându-le părerea pentru proiectele viitoare (cei mai mulți îl felicitau și încurajau). Am auzit cuvinte de mulțumire și urări de succes, am văzut strângeri de mână sincere și emoționante. Stând de vorbă cu aceștia (fără să fiu observat de echipa primarului) constat, cu satisfacţie, că actualul primar este iubit și respectat, apreciat și pentru ceea ce face, dar în mod deosebit pentru ,,cuvânt” – unul dintre puținii politicieni care ,,au cuvânt”! Nu mi-am propus un sondaj de opinie, dar nu cred că greșesc dacă, în urma acestor discuții, îndrăznesc să afirm că, actualul primar va primi votul a peste 75% de la cei prezenți la vot, adică peste 60% din populația orașului.

Oamenii demonstrează că nu greșesc aducând în discuție finalizarea unor proiecte necesare comunității – transportul în comun (de nota zece cum apreciază cei mai mulți) inclusiv ,,extinderea Metropolitană”, Argeș Mall, readucerea la viață civilizată a unor zone ,,uitate de timp” (Colonie, Războieni), bariera Prundu – Lânărie, Pitești Arena (despre care noi am scris ,,Un Schengen pentru piteșteni”) și multe alte obiective, respectiv acțiuni pe care le-am prezentat la vremea respectivă. Are câțiva oameni devotați (de stânga) și loiali (vezi actualul inspector şcolar general D.T.), administratorul public al primăriei – L.T.) ş.a.. Este tipul ideal de primar nu numai pentru piteștenii de azi ci și pentru cei de peste 4 ani. Fără carismă, cu o înfățișare comună care-l face apropiat de oameni, modest, cu un discurs direct și fără expresii împrumutate (un discurs simplu, popular, nestilizat), echilibrat, cu o putere de muncă ieșită din comun pusă toată în slujba oamenilor, sincer, calm, ponderat, tranșant, vertical, demn, actualul primar este apreciat și respectat de comunitate. A eliminat promisiunile, de dragul votului, nerealizabile și a ,,coborât” în realitatea urbană pe care o cunoaște și încearcă să o modeleze în favoarea cetățeanului. Am sintetizat din părerile și gândurile celor cu care am discutat.

Deși am auzit și nemulțumiri – semaforizarea exagerată, stațiile amenajate cu bani mulți, primirea în echipa consilierilor social-democrați a unor foști și actuali (în suflet și minte) liberali (acest gest va influența, la vot, structura consiliului local(!)), traficul la orele de vârf în mod deosebit Podul Viilor (problemă pentru mandatul următor), marginalizarea unor foști ,,tovarăși” de luptă din timpul ,,dictaturii portocalii”, actualul primar are asigurat încă un mandat (un ,,verde” în 9 iunie de la cetățenii Piteştiului).

Am urmărit și celelalte ,,echipe” de campanie însă nu am reținut elemente concrete, realizabile. Încă se promit poduri peste ape care nu există și chiar ploaie atunci când este secetă! Dar peste toate un lucru este cert ,,Cât de amăgitoare este speranța oamenilor” (Cicero) – atât a candidaților, cât şi a cetățenilor. Pentru toţi – care au nevoie – vom asigura ,,omologatul” şi eficientul…

ANTIVIRUS

Articolul precedent
Articolul următor

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

URMĂREȘTE-NE PE REȚELELE SOCIALE

11,000FaniÎmi place
2,350AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img

NOUTĂȚI

Mentenanta site | Realizare magazin online | Administrare site